Ik ben een meisje van 17 jaar en ik zit met een heel groot probleem: ik voel me alleen, eenzaam. Eigenlijk zit ik 24/7 op mijn kamer omdat ik gewoon niemand heb om dingen mee te doen. Ik heb een beste vriendin, maar die heeft alleen maar tijd voor haar vriendje. Maar ik durf haar dat niet te zeggen omdat ik bang ben dat ik haar dan kwijtraak en dan helemaal niemand meer heb.

Omdat ik me zo alleen voel, heb ik suΓ―cidale gedachten, en denk ik gewoon dat de hele wereld beter af is zonder mij. Maar ik ben te bang om mezelf iets aan te doen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want ik ben bang dat dit niet lang meer goed zal gaan.

Als je op je kamer blijft zitten, leer je nooit iemand kennen. Je zult dus echt zelf iets moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat het weer beter met je gaat en je niet meer eenzaam voelt. Word bijvoorbeeld lid van een sportvereniging. Dan moet je op bepaalde momenten de deur uit om naar de trainingen en wedstrijden te gaan, en je leert er ook weer nieuwe mensen kennen. Wat je beste vriendin betreft: je mag haar best zeggen dat je haar mist en dat je het leuk vindt om af en toe samen iets te gaan doen. Dat begrijpt ze heus wel. Als ze echt een goede vriendin is, zal ze ook haar best doen om snel weer af te spreken. Maar als jij niets zegt, heeft ze misschien niet eens in de gaten dat jij haar mist en eenzaam bent. Blijf dus niet stilletjes op je kamer zitten, maar ga er op uit en houd contact met de mensen die je dierbaar zijn. Dan voel je je snel weer beter en hoef je ook niet van die rare dingen te denken.Β 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: