Actrice Emilie Pos (18) is 8 weken in Amerika, voor een cursus Engels, om te acteren en natuurlijk ook om te shoppen. Ze is helemaal alleen en dat is natuurlijk best wel spannend in het begin. Hoe ging de eerste week haar af?

Lees snel Emilie's eerste blog.

Hello Girlz!

Ik vind het ontzettend leuk dat ik een blog over mijn reis naar New York mag bijhouden voor jullie. Ik ga jullie via deze blog op de hoogte houden van wat ik allemaal in The Big Apple uitspook, wat voor mensen ik ontmoet en natuurlijk naar welke plekken in New York ik ga. Zoals Musea, eettentjes Theater, Film en (het allerbelangrijkste natuurlijk) welke leuke winkels je kan tegen komen in New York, en dat zijn er enorm veel!

De komende 8 weken ga ik hier in New York een Engels Cursus aan het Rennert Institute volgen en een acteercursus doen aan de New York Film Academy. Heel spannend allemaal. Wat is het allemaal enorm snel gegaan. Het ene moment ben je vliegtickets aan het boeken, het andere moment sta je huilend iedereen uit te zwaaien op Schiphol en ben je 7 uur later opeens in New York. Wow. Ik moest in het begin enorm wennen. Aan de tijd (jetlag!!!!), de mensen, de gigantische gebouwen en straten, het Engels en het weer. Het is hier 32 graden, en dat is deze Hollander natuurlijk totaal niet gewend.

First day
Ik heb vandaag de introductiedag aan het Rennert Institute gehad. Ik ging er naartoe met de trein en stapte uit bij Grand Central Station, waar het Rennert instituut heel dichtbij is. Wat meteen opvalt is dat iedereen in New York enorme haast heeft, vlug langs je heen rent en de hele tijd tegen je aanbotst. Ik liep er een beetje bij als een klein muisje, die de hele tijd 'sorry' 'excuse me' zei.

Daar aangekomen moest ik allerlei tests doen om te kijken wat voor niveau ik heb. Ik moest bijvoorbeeld een mondeling afleggen waarbij een hele aardige vrouw allerlei vragen stelden. Zoals: wat ik graag zou willen veranderen aan Nederland. Ik had geen idee wat ik moest antwoorden, dus heb ik maar geantwoord met het weer. Ik heb toen Yokomishi Kakimakisushi (ik verstond het niet door haar Japanse accent) ontmoet die knal roze wangen had en op gigantische pumps liep. Ik kon haar nauwelijks verstaan en heb maar een beetje glimlachend naar haar geknikt. Ook heb ik een Braziliaan ontmoet die toevallig ook dezelfde cursus als ik ga doen aan de New York filmacademy. Hij zei dat hij een ‘Verrie famous actor’ was in Brazilië. Ik ben benieuwd!

Echte New Yorker
We hebben na de tests introductie gehad over de school en de stad. Ze hebben ons verteld dat je New Yorkers kan herkennen aan het feit dat ze alleen maar naar de grond kijken en toeristen aan dat ze alleen maar omhoog kijken. Ik ben dus van plan de komende tijd alleen maar naar de grond te kijken om als een echte New Yorker over te komen, haha. Uiteindelijk kregen we de uitslag, een studentenpas en onze boeken en waren we daarna free to go. Ik zit in level 8 (van de 10) en dat is dus best wel hoog. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Ik heb elke dag les van 9.00 tot 13.00 en in de middag vrij (om te SHOPPEN!! Hahaha) Binnenkort ontmoet ik mijn klas, ik hou jullie op de hoogte 😉

Veel liefs vanuit New York!!

X
Emilie