Hi Girlz! Vandaag was mijn eerste dag aan de New York film Academy. Iets waar ik al lang naar uitkeek en ontzettend veel zin in had. Het was natuurlijk ook heel spannend.

Ik moest naar een speciale oriëntatiedag waar ik mijn klas ontmoette, een pas moest laten maken en mijn schema kreeg. Het schema waar ik al weken voor vrees. Het enige wat ik tot dan toe wist was dat het Super Extremely intensive zou zijn. Jaja, zelfs in de brief stond: ‘You should be prepared for an extremely intensive program’ *slik*.

In mijn hoofd stelde ik het ergste voor. Extremely intensive? Ik zou wel elke dag les hebben van 6.00 tot 22.00 en daarna waarschijnlijk heel Macbeth uit mijn hoofd moeten leren en elke dag van een klein streng mannetje met snor te horen krijgen: 'Well Emely, YOU SUCK.' Toen ik uiteindelijk mijn rooster kreeg viel het erg mee. Ik heb zelfs 3 dagen vrij en afwisselend korte en lange dagen. Ik krijg heel veel verschillende vakken: Acting for Film, Scene Study, Audition Technique, Voice and Movement, Film Craft Directing, Monologues, Improvisation, Screen & Critique en Cinematography. Verry impresive hè?

Ik heb er niet normaal veel zin in en ben heel erg benieuwd. Elk vak wordt door een ander docent gegeven. De docenten hebben heel veel ervaring op filmgebied en werken al lang in de filmindustrie. Ik heb ze nog niet ontmoet, maar ze hebben hele coole interessante typische filmnamen zoals: Brian O’Neill, Blanche Baker, Thom Rivera, Peter Stone en Carlo D’Amore. Ik heb een klas van 9 mensen. Een heel leuk 18 jarig Braziliaans meisje die even groot (klein) is en ook knotjes draagt. En de verrie famoes brazilian actor die 19 is (Jaaaa hij is best wel knap!! Maar heeft helaas al een leuk Braziliaans vriendinnetje). Verder zit ik in de klas met een Pakistaanse jongen, een ouder Braziliaans meisje, een soort Finn uit Glee (maar dan niet zo knap..), een leuke jonge blond Zweedse  meisje de hele tijd zeg ‘It will be fun’, een mexicaanse krullenbol met mooie blauwe ogen en een Italiaans meisje.

Morgen is de eerste lesdag! Heel spannend. Ik heb enorm veel zin om les te krijgen en de komende 4 weken lekker te gaan acteren met allemaal mensen die acteren ook een van de leukste dingen vinden. Ik houd jullie op de hoogte!

X
Emilie