Vorige week stond actrice én onze blogger Emilie Pos (18) nog op de set van de nieuwe Carry Slee-film SPIJT en nu mocht ze alweer naar de filmpremière van De Groeten van Mike.

Lees hier alle blogs van Emilie in NY!

Lieve Girlz,

Zondag was in Tuschinski de grote première van De Groeten van Mike. Dit is een kerstfilm van de makers van Kruimeltje en Pietje Bell.  En daar lijkt deze film ook een beetje op; een Kruimeltje maar dan van deze tijd. Superleuk! Op de première was de hele cast en crew aanwezig en werden er optredens gegeven door Sway, Tur-G, Bollebof, Brett en Lil Kleine, die de titelsongs hebben gemaakt.

Het verhaal
Het verhaal gaat over Mike die al maanden in het ziekenhuis ligt en dolgraag naar huis wil. Maar als hij dan eindelijk beter is, komt zijn moeder hem niet ophalen. Een verpleegkundige schakelt daarop uit bezorgdheid Jeugdzorg in, zodat Mike wordt ondergebracht in een pleeggezin. Belachelijk, vindt Mike. Hij weet ook wel dat zijn moeder soms wat te veel drinkt, maar hij kan toch ook voor zichzelf zorgen? Samen met zijn kamergenootje Vincent die in een rolstoel zit, bedenkt hij allerlei manieren om de plannen van Jeugdzorg te dwarsbomen. Maar de dag voor kerst moet Mike toch naar een jeugdinstelling. Lukt het hem om kerst thuis bij zijn moeder te vieren?

Maas & Faas
Mike wordt gespeeld door Maas Bronkhuyzen, die het heel erg goed doet. Zijn vriend Vincent wordt gespeeld door Faas Wijn en samen zijn zij een heel erg leuk duo waar je veel om moet lachen. En niet alleen lachen hoor, de film is af en toe een klein beetje zielig. Een film met een lach en een traan dus. Maas en Faas kunnen heel erg goed acteren. In de film moeten af en toe heel blij spelen, maar ook heel verdrietig en serieus, en dat terwijl ze nog maar 11 en 13 zijn!

The Voice
De moeder van Mike wordt gespeeld door Bracha van Doesburgh en de verpleegkundige wordt gespeeld door Leona Philipo, die aanstaande vrijdag in de finale staat van de Voice of Holland! Naast het heel goed kunnen zingen, kan ze dus ook goed acteren. De rest van de rollen worden gespeeld door Hadewych Minis, Dave Mantel (die ook in Spijt speelt), Carine Crutzen, Vincent Croiset en Nasrdin Dchar. Topcast!

Kerstfilm
De Groeten van Mike is een hele leuke en grappige kerstfilm voor de hele familie, die iedereen moet zien. Hij is vanaf 12 december in de bioscoop te zien. Gaan jullie ook?

De groeten van Emilie!