Als eerste wil ik zeggen dat ik dit een supertop, vetcool blad vind. Ik ben een meisje van 13 jaar en ik wil graag wat zeggen over mijn leven. Het is een ramp gewoon.

Mijn moeder is vermist sinds 22 maart 2005. Ik kan echt niet zonder haar. Ik was snel in de puberteit en ik had echt niemand. Ik woon met mijn 2 broertjes en mijn vader. Het is gewoon irri. Ik mag helemaal geen mascara, niks. Ik wil meisjesdingen doen zoals shoppen, naar de bios gaan, kletsen, maar dat kan ik niet. Mijn pa heeft het te druk om op mijn 2 broertjes te passen. Mijn leven is gewoon stress. Ik heb al 1 jaar dezelfde kleren. Kunt u mij helpen of wat tips geven over mijn enorme stress en over mijn vieze puisten en over iets zodat ik in slaap val. Soms wil ik gewoon zelfmoord plegen. Doei, thanx alvast.Een meisje uit N.

Je moeder is al een paar jaar weg, plotseling uit je leven verdwenen en niemand weet waar ze is en of ze nog leeft. Het is helemaal niet vreemd dat jij zoveel stress hebt. Is er niemand die de afgelopen jaren heeft gevraagd of je misschien hulp nodig hebt? Het is heel moeilijk om als pubermeisje je moeder te moeten missen en op te groeien tussen drie jongens die zelf misschien ook niet weten hoe ze het gemis van hun vrouw en moeder moeten overleven… Je zegt dat je vader het te druk heeft om op je broertjes te passen. Betekent dit dat jij dat moet doen? Dat kan natuurlijk niet! Heb je eventueel nog tantes, nichtjes, oma’s of andere familieleden die jou kunnen helpen? Zoek anders hulp via school, je huisarts of zelfs de politieagenten die destijds bezig zijn geweest met de zoektocht naar je moeder. Zij kunnen je doorverwijzen naar iemand die je kan helpen. Niet alleen met gemisvan je moeder, maar ook met alle dagelijkse dingen die je tegenkomt. Het is al heel knap van je dat je je al die tijd staande hebt weten te houden, maar het is ook absoluut geen schande om hulp te vragen. Neem eventueel contact op met Bureau Jeugdzorg bij jou in de buurt (035-6928000). Als je op dit moment echt niemand in de buurt hebt die jou kan helpen, zorg er dan voor dat je snel hulp krijgt. Doe dat ook, je hebt er recht op en je verdient het!