Ze moeten aan mij wennen…

Ik ben heel vaak gepest en aan het eind van vorig schooljaar vroeg ik om overplaatsing. Nu zit ik in een andere klas en is het heel gezellig. Maar soms lijkt het alsof ze zeg maar moeten wennen aan het feit dat ik erbij gekomen ben.

En dan ben ik misschien ook nog verliefd op een jongen! Wat kan ik doen om erbij te horen en te zorgen dat ze me niet over het hoofd zien?

Be yourself!

Het is precies wat je zelf zegt. Je klasgenoten moeten er even aan wennen dat jij erbij bent gekomen. Zij zitten natuurlijk al langer bij elkaar en weten wat ze aan elkaar hebben. Ze weten wie de studiebol van de klas is, wie nooit zijn huiswerk af heeft, wie altijd te laat komt en wie vaak liegt of slecht is in wiskunde. Bij jou weten ze dat nog niet en dus kijken ze even de kat uit de boom. Wees gewoon jezelf. Als het nu al gezellig is, dan komt dat heus wel goed. En wat die jongen betreft. Zolang je niet zeker bent of je echt verliefd op hem bent, laat het dan even voor wat het is en concentreer je op je klasgenoten. Het zou jammer zijn als je het contact met je klas misloopt, omdat je te veel gefocust bent op die ene jongen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: