Er zit een superleuke jongen bij jou op school en je bent totally in love! Door te flirten laat jij merken dat je hem meer dan leuk vindt. Maar vind je het moeilijk om de eerste move te maken? Volg ons stappenplan en jij windt hem zo om je vinger!

1. Maak oogcontact

Hij zal nooit weten dat jij hem leuk vindt als je oogcontact vermijdt en je elke keer verstopt als hij dicht in de buurt komt. Een paar betekenisvolle blikken zullen je al op weg helpen. Probeer vooral het ‘kijk hem aan, kijk weg, kijk hem weer aan’-trucje. Succes gegarandeerd met flirten!

2. Glimlach lief

Wanneer je het oogcontact onder de knie hebt, kun je voorzichtig beginnen met een flirterige glimlach. Works like a charm!

3. Praat met hem

Het is best eng om de eerste stap te zetten en zomaar op iemand af te stappen én te flirten. Dagdromen is veel veiliger. Maar praten is toch dé manier om hem duidelijk te maken dat jij hem leuk vindt. Een simpele ‘Hoi’ is al een goed begin.

4. Het gesprek

Een paar whatsappjes, leuke msn-gesprekken en elke dag gedag zeggen op de gang: het is nu tijd voor een echt gesprek! Vind je het moeilijk om uit het niets ergens over te beginnen? Vraag dan bijvoorbeeld om zijn mening of hulp bij het maken van huiswerk.

5. Lach!

Jongens vinden zichzelf hilarisch! Dus als hij een grapje maakt, lach dan lekker hard mee.

6. Body language

Van een kleine aanraking kun je al vlinders in je buik krijgen, en dat heeft hij waarschijnlijk ook. Leun dus naar hem toe als jullie met elkaar praten, raak lichtjes zijn arm aan of loop heel dicht naast hem. Let op, spring niet meteen op zijn schoot: dat gaat misschien een beetje te ver.

7. Plagen

Meisjes plagen, zoentjes vragen! Deze theorie kun je ook zelf toepassen op jouw crush. Voorbeeld: wanneer je met een jongen aan het praten bent en hij zich voorstelt, zeg je: ‘Wat?’. Hij zal naar je toe leunen om zijn naam te herhalen en jij zegt weer: ‘Wat?’. En deze keer gecombineerd met een plagerige glimlach. Het ijs is meteen gebroken!

8. Geef complimentjes

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die complimentjes geven, aardiger worden gevonden dan mensen die nooit complimentjes geven. Dus: vertel hem bijvoorbeeld hoe gaaf je zijn nieuwe sneakers vindt of hoe goed je hem vindt voetballen. Zorg er wel voor dat je het meent, anders komt het heel nep over.

9. Toon interesse

Luister goed naar hem en toon interesse. Hij zal het niet leuk vinden als je alleen maar over jezelf praat. Onthoud wat hij zegt, dan kun je hem bijvoorbeeld succes wensen tijdens een belangrijke toetsweek.

10. Wees jezelf

Jongens vinden zelfverzekerde meiden heel aantrekkelijk! Het klinkt cliché, maar wees gewoon jezelf, zeg wat je denkt en deel je interesses. Je hoeft je niet anders voor te doen; jij betovert hem sowieso al met jouw unieke persoonlijkheid!

Beeld: 123RF