De herfst is hét seizoen om een verkoudheid te pakken te krijgen. Zit je liever niet met een snotneus boven je schoolboeken? Volg deze tips dan op om geen griepje te vangen.

Slapen

Per nacht moet je minstens acht uur slaap pakken. In je slaap kun je aansterken en wordt je weerstand verhoogt. 
 
Eten
Als je al een griepje onder de leden voelt, grijp dan naar extra groente en fruit! Gezond eten bouwt je immuunsysteem op. Bij een heftige verkoudheid werkt gember vaak helend.
 
Drinken
Dat je veel moet drinken als je verkouden bent, is geen fabeltje. Door veel te drinken kan je lichaam afvalstoffen afvoeren. Water of kruidenthee drinken is het beste. 
 
Stomen
Door een stoombad te nemen met eucalyptusaroma of menthol gaan je holtes weer helemaal open. Een stoombad kun je zelf heel makkelijk maken door water te koken en in een kom te gooien. Handdoekje over je hoofd en hangen maar!
 
Niet snuiten!
Veel mensen zijn geneigd hun neus te snuiten in een zakdoek als ze verkouden zijn. Het is echter beter om je neus op te halen. Wanneer je namelijk te hard snuit kan het slijm ook in andere holtes terecht komen.
 
Als je ondanks deze tips toch de griep te pakken krijgt, dan zit er niks anders op dan thuis in bed uitzieken! Een extra reden om een marathon van je favo serie te houden…