Ik heb een vriend, maar ik denk dat hij gay is. Ik weet het vrijwel zeker. Hij is namelijk fan van One Direction en Justin Bieber (hij steelt vaak de posters van hen van mijn muur), hij draagt Uggs en roze polo’s. Hij vindt het leuk om mijn kleding aan te doen en daarmee modeshows te lopen in de gang.

Ik heb tegen hem gezegd dat hij niet zo gay moet doen, maar hij zei: ‘Je moet me respecteren om wie ik ben.’ Maar dat vind ik heel moeilijk, want hij flirt als hij blijft eten vaak met mijn vader en mijn broertje. Wat moet ik doen?

Je moet hem inderdaad respecteren om wie hij is en wat hij doet. Maar je hoeft niet te accepteren dat hij flirt met je vader en je broertje. Dat hij foute kleding draagt en fan is van bands die je als ‘gay’ zou kunnen omschrijven, is zijn zaak. Maar hij mag je niet in verlegenheid brengen door zich bij jou thuis op een manier te gedragen die niet gepast is. Jij zou ook niet gaan flirten met zijn vader of broers als je bij hem bent. Als hij bij jou thuis is, moet hij respect tonen voor jouw gevoelens en de regels bij jullie in huis. Zoals jij hem moet respecteren en accepteren om wie hij is. Dat mag je wel tegen hem zeggen. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Ben ik zwanger?