Het doet pijn als je vriendje je dumpt, of zelfs inruilt voor een ander meisje. Uit een onderzoek blijkt dat gedumpte vrouwen en meisjes zichzelf graag een nieuwe look geven om de pijn te verzachten: nieuwe outfit, hip kapsel en bergen make-up.

Daar zit natuurlijk een prijskaartje aan. Vrouwen geven er wel 570 euro aan uit! Wow, dat is misschien jouw zakgeld voor het hele jaar. Maar geef toe, het voelt goed als je in je nieuwe outfit langs je ex-vriendje en zijn nieuwe vriendin paradeert en hij bewonderend naar je kijkt. Nog een pluspunt: als jij er zo stralend uitziet, krijg je ook sneller aandacht van andere jongens. Zo vergeet je je ex-boyfriend nog sneller.

Een nieuwe look hoeft zeker geen 570 euro te kosten. Sluit je lekker lang op in de badkamer met al je maskertjes, scrubs, zelfbruiner en andere beautyspullen. Trommel je BFF op en duik in je kledingkast (of die van haar). Doop haar om tot je personal stylist, visagist en kapper in één. Zeker weten dat jij daarna weer vol zelfvertrouwen zit én dat hij in de pauze naar je kijkt. Vergeet je biggest smile niet.