Wist jij dat we in ons leven 336 uur besteden aan zoenen? Moet je je even voorstellen… dat zijn zo’n veertien dagen! Zou je dat volhouden? Lees snel verder voor nog meer gekke zoen-facts! En o ja, je bent gewaarschuwd: na het lezen van deze weetjes kan je waarschijnlijk niet wachten om zelf ‘aan de slag’ te gaan…

 

 

1. Tweederde van de mensen draait z'n hoofd naar rechts tijdens het zoenen. Toevallig!

2. De eerste filmkus vond plaats in het jaar 1896, in de film ‘The Kiss’. Deze film duurde dertig seconden en bestond volledig uit beelden van een zoenend koppel. Dit klinkt waarschijnlijk best wel boring, maar voor die tijd was het superbijzonder!

3. Zoenen is goed voor je weerstand. Het gaat hoofdpijn tegen en helpt je te ontspannen. Ook is het goed voor je tanden. Need we say more?

4. We weten allemaal dat een ‘X’ een kusje betekent, maar weet je ook waarom? De ‘X’ staat voor de lippen die elkaar aanraken tijdens het zoenen. Zie jij het erin terug?

5. Onze lippen zijn gevoeliger dan onze vingertoppen. Ook zijn ze zelfs gevoeliger dan down under…

6. Zoenen is supergoed als beautyritueel. Het laat je ogen twinkelen en je krijgt er een matte huid van. Nou, die crèmetjes en maskertjes kunnen in de prullenbak… zoenen is veel leuker, lekkerder én het is gratis!

7. 37 procent van de jongens houdt zijn ogen open tijdens het zoenen, terwijl 97 procent van de meisjes ze dichthoudt. Het is maar wat je fijner vindt…

8. Als je je tong gebruikt bij het zoenen, gebruik je wel 43 spieren. Bij een gewone kus zijn dat er maar 2… Het is duidelijk: tongzoenen it is!

9. Één minuutje zoenen helpt al bij het verbranden van zes calorieën! Jep, dit wordt jouw wekelijkse work-out. En zeg maar dag tegen die motivatie-issues…

10. Wist je dat er apen zijn die met elkaar zoenen? Zo zoenen chimpansees met hun monden open en bonobo’s zelfs met hun tong!