Vorig jaar kon ik niet op het verjaardagsfeest van mijn beste vriendin komen omdat ik ziek was. Ze had een spel bedacht waar precies 10 mensen aan mee moesten doen, anders kon het niet. Doordat ik niet kwam moest ze iets heel anders doen.

Ze zei dat ze het niet erg vond, maar laatst was ze weer jarig en nodigde ze me niet uit omdat ik vorig jaar niet kon. Ik heb toen de ‘Is jouw vriendin een Mean Girl?’ test gedaan die in Girlz! stond en daar kwam mijn vriendin niet goed uit. Ik zou haar dus moeten dumpen. Maar ik heb niet zoveel vriendinnen, eigenlijk maar een paar en daar spreek ik niet zo vaak mee af. Dus als ik haar dump, zal ik me heel vaak gaan vervelen en als ik me verveel ga ik me meestal volproppen met vette dingen. Wat moet ik doen? Een beugelbek

Je vriendin was waarschijnlijk heel erg teleurgesteld toen jij niet naar haar feestje kon komen. Aan de andere kant: ze had ook nog snel iemand anders kunnen uitnodigen… Het is wel een beetje kinderachtig van haar om jou dit jaar niet te vragen. Alsof je wordt gestraft voor iets waar je een jaar geleden niets aan kon doen! Maar goed, dat is haar keuze. En dan komt daar die ‘Mean Girl’ test overheen. Je krijgt dan inderdaad het gevoel dat je haar beter kunt dumpen. Aan de andere kant: waarom zouden jullie niet bevriend blijven? Als je nou heel veel vriendinnen had… Je weet nu wat je aan haar hebt, daar kun je dus rekening mee houden. Bovendien, misschien gaat het binnenkort wel weer beter tussen jullie. Zo’n test is natuurlijk een momentopname. De antwoorden die je geeft, hebben alles te maken met hoe je je op dat moment voelt. Als je de test een week later doet, kan de uitslag weer heel anders zijn. Neem dus geen drastische maatregelen op basis van een test, maar volg je eigen gevoel. Als jij het nog steeds leuk vindt om met haar om te gaan, moet je dat vooral blijven doen. Daarbij zou je de gang van zaken rond de twee verjaardagsfeestjes eens bij je vriendin kunnen aankaarten. Wellicht klaart de lucht daar heel erg van op en worden jullie weer net zulke goede vriendinnen als vroeger!