Wat heb je vandaag gegeten? Heb je een huisdier? Op de site Ask.fm kun je allerlei vragen beantwoorden, maar je kunt zelf ook (anoniem) vragen stellen. Superleuk als je niks te doen hebt. Maar sommige vragen zijn niet altijd even onschuldig of leuk. Sommige meiden worden via hun profiel gepest. In Engeland heeft zelfs een 14-jarig meisje zelfmoord gepleegd vanwege de online pesterijen!

Gepest
Ask.fm werkt heel simpel: je maakt een profiel aan en geeft aan wie je vrienden zijn. Daarna kun je die vrienden vragen stellen; dat kan met naam erbij of anoniem. Je kunt zelf ook vragen beantwoorden. Sommige meiden krijgen berichtjes waarin bijvoorbeeld wordt gevraagd waarom ze zo lelijk zijn of waarom ze zulke rare kleding dragen. Ze weten niet door wie, want de vragen zijn anoniem gesteld. De 14-jarige Hannah Smith uit Engeland heeft zelfs zoveel van dit soort berichtjes gekregen dat ze het niet meer aankon en zelfmoord heeft gepleegd.

Maatregels
Door de zelfmoord van Hannah heeft Ask.fm de site aangepast. Als iemand je een rare of gemene vraag stelt, kun je dat meteen aangeven bij de beheerders. 24 uur per dag houden deze mensen de site in de gaten en verwijderen ze accounts van pestkoppen. Word jij ook gepest via de site? Ask.fm adviseert je om rare vragen niet te beantwoorden en ze meteen door te sturen via het pijltje aan de rechterkant van de vraag.