Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Veel meiden dromen ervan om later net zo’n topmodel als Doutzen Kroes te worden. Voor de Nederlandse Roos Abels is deze droom werkelijkheid geworden. Tijdens de Fashion Week in Milaan liep ze over de catwalk voor Prada. Wow! En ze is pas 14 jaar!”

Megadruk
“Eigenlijk vind ik dit een beetje te jong. Op je veertiende hoor je naar school te gaan, ’s avonds lekker te relaxen met een grappige serie en in het weekend leuke dingen te doen met vriendinnen. Dit is lastig als je op zo’n jonge leeftijd al megadruk bent met je carrière. Bovendien ben je als model ook vaak van huis, terwijl het nou net zo lekker is om in je eigen bed te slapen, toch?”

Regels
“Maar aan de andere kant… Roos is wel model! Ze ziet veel van de wereld en loopt over de catwalk in de mooiste kleding van hele bekende merken. Bovendien zijn er ook regels opgesteld waar Roos zich aan moet houden. Ze mag bijvoorbeeld maar twee shows per seizoen lopen en ze moet toestemming krijgen van haar school. Er wordt door haar modellenbureau dus goed rekening met haar leeftijd gehouden. Wat vind jij: is 14 jaar te jong of niet?”

In het nieuwe nummer van Girlz! kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.