Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Veel jongeren raken net als ik in paniek als ze twee uur lang niet op Twitter kunnen, hun favoriete modeblog niet kunnen lezen of niet kunnen whatsappen met vriendinnen. In China hebben ze daarom 250 boot camps gebouwd om deze verslaving tegen te gaan.”

Boot camps
“Zo’n internetverslaving kan ernstige gevolgen hebben zoals slechte cijfers op school, vermoeidheid en zelfs een depressie. Een boot camp is daarom best een goed idee, vind ik. Je wordt psychisch onderzocht en moet een fysieke militaire training ondergaan. Op deze manier kick je waarschijnlijk meteen af van je internetverslaving en zie je in dat er ook nog andere dingen zijn dan de hele dag suf achter je computer of mobiel zitten.”

Toekomst
“Aan de andere kant: waarom zou je moeten afkicken van een internetverslaving als alles zich in de toekomst online gaat afspelen? Bovendien vraag ik mezelf af of zo’n extreme boot camp de juiste manier van afkicken is… Is het niet beter om af en toe gewoon wat minder online te zijn? Bijvoorbeeld door tijdens een date niet op je mobiel te kijken. Of is dit te moeilijk om vol te houden en hebben we toch zo’n boot camp nodig om af te kicken?”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.

Lees ook: Nieuwe GIRLZ-columnist Patricia