Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Op internet zag ik deze week filmpjes van Aziatische meiden die met een speciale lijm hun ooglid aan elkaar vastplakken. Hierdoor krijgen ze dubbele oogleden en lijken ze dus meer op Westerse girls. Is deze trend goed bedacht of toch een beetje raar?”

Uniek
“Aan de ene kant vind ik deze trend een beetje vreemd. Waarom zou je elke ochtend lijm op je oogleden willen smeren en vervolgens met een stokje het stuk ooglid op je oogbal, aan het stukje daarboven willen plakken? Zodat je lijkt op je Westerse vriendinnen? Maar waarom zou je dat willen? Iedereen is juist mooi zoals zij of hij is en daar hoeft niets veranderd aan te worden. Bovendien maken de ogen van Aziatische girls ze juist uniek. Het is toch niet leuk als straks heel de wereld op elkaar lijkt?”

Lijm in plaats van een mes
“Aan de andere kant vind ik deze trend wel slim bedacht. Voorheen lieten veel Aziaten hun oogleden door een chirurg verbouwen, maar dit hoeft nu niet meer. Een mes is dus ingeruild voor wat lijm en dat vind ik toch een hele verbetering. Lijm is namelijk minder definitief, want het kan gewoon verwijderd worden als je die dubbele oogleden opeens toch niet meer zo mooi vindt. Wat vind jij van de dubbele oogleden-trend?”