Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Toen ik deze week met mijn BFF aan het shoppen was bij Primark, schrok ik van de poppen die in de etalage stonden. Door een mooi felgeel topje heen, kon ik namelijk de ribben van de pop tellen! Zijn deze poppen niet veel te dun?”

Verkeerd beeld
“Deze poppen schetsen namelijk een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Lang niet alle girls zijn even slank als de poppen, maar je zou bijna wel kunnen gaan denken dat zo’n postuur normaal is en dat je dat ook moet hebben. Dit zou misschien zelfs kunnen leiden tot anorexia of boulimia. Iets dikkere poppen lijken meer op de werkelijkheid en zorgen ervoor dat je je minder dik voelt naast zo’n pop.”

Alles voor de show
“Aan de andere kant; kleding wordt het best geshowd op slanke poppen. Een spijkerbroek en een shirtje zien er net wat leuker uit als ze getoond worden op een pop met maatje 34. Hierdoor ben je sneller geneigd om de outfit ook te passen en loop je dus eerder met een goedgevulde shoppingbag de deur uit. Best lastig issue dus… Wat vind jij?”