Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Deze week bedacht ik me dat ik mijn ouders eigenlijk dankbaar moet zijn voor mijn voornaam. Patricia is geen vreemde naam, hij is redelijk origineel en hij past goed bij me. Sommige ouders kiezen voor meer opmerkelijke namen, zoals ‘Uniek’, ‘Smiley’ en ‘Tram’. Vind jij dat dit moet kunnen of gaat het te ver?”

Pesten
“Ouders mogen hun kind volgens de huidige naamwet bijna elke naam geven die ze maar willen. Deze wet kent alleen twee beperkingen. Een achternaam mag niet als voornaam gebruikt worden en een naam mag niet ongepast zijn. Maar wat is nou precies een ongepaste naam? Hier zijn de meningen nogal over verdeeld. Ikzelf zou het niet fijn vinden om bijvoorbeeld ‘Smiley’ te heten. De kans is best groot dat de buitenwereld deze vreemde naam niet accepteert en dat je ermee gepest wordt.”

Origineel
“Maar aan de andere kant vind ik ook dat we ons niet te veel moeten aantrekken van wat de buitenwereld van een naam vindt. Stel nou dat je ouders ‘Smiley’ echt een hele mooie naam vinden, dan mogen ze je toch zo noemen? Uiteindelijk gaat het om wie je bent als persoon en niet welke naam je hebt. Bovendien, het zou toch best saai zijn als iedereen dezelfde naam zou hebben? Een beetje originaliteit is juist leuk!”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.