Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Ken jij ook de afkeurende blik van je moeder als je in een kort rokje naar school toe gaat? Bij de leerlingen van het Van Lodenstein College in Kesteren keurt niet alleen hun moeder de outfit af, maar ook een kledingcoach.”

Vier kledingcoaches
“Ja, je leest het goed. Bij het Van Lodenstein College in Kesteren hebben ze vier kledingcoaches die te sexy kleding van leerlingen afkeuren. Op de school gelden al kledingvoorschriften, omdat het een reformatorische school is. Bij zulke scholen is de Bijbel erg belangrijk en moeten de jongens een broek en een trui of overhemd dragen, en de meisjes een rok. Is dat rokje volgens één van de kledingcoaches te kort, dan gaat hij of zij met je in gesprek. Verander je de volgende dag je outfit niet? Dan moeten je ouders zelfs op gesprek komen. Dit vind ik een beetje overdreven, maar aan de ene kant begrijp ik het Van Lodenstein College wel. Sommige outfits kunnen écht niet! En al helemaal niet op een school waarvan je weet dat het belangrijk is dat je je netjes kleedt…”

Uniek
“Maar aan de andere kant vind ik het ook belangrijk dat je kunt dragen wat je zelf wilt. Dit maakt iemand uniek. En als je een keer in een veel te sexy outfit de les binnenstapt, zullen je friends hier heus wel wat van zeggen. Daar heb je helemaal geen kledingcoaches voor nodig, toch?”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.