Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Op internet worden regelmatig vreselijke dingen gezegd door random personen. Gelukkig nog nooit tegen mij, maar wel tegen een meisje dat werd bedreigd via Facebook. Ze pikte het niet en verzon een wraakactie…”

Naar de moeders
“Alanah Pearce (21), een Australische online game-recensent, kreeg regelmatig van wildvreemde boys op haar YouTube-account te horen dat ze haar wilden verkrachten. Het lijkt me verschrikkelijk als dat tegen je wordt gezegd. Ik snap dan ook goed dat ze heel graag wilde dat dit stopte. Ze besloot de moeders van de online bedreigers te vertellen waar hun zoons haar mee hadden bedreigd. Best een slimme zet, vind ik, want de moeders zouden dit vast en zeker met hun zoons bespreken en zeggen dat dit echt niet kan! En boys luisteren nou eenmaal vaak naar hun moeder…”

Naar de politie
“Maar aan de andere kant: had ze niet beter de politie kunnen waarschuwen in plaats van de moeders? Misschien wordt de bedreiger wel nog bozer als hij van zijn moeder te horen krijgt dat Alanah heeft verteld over de vreselijke dingen die hij tegen haar heeft gezegd. Best een beetje link dus als je het mij vraagt…”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.