Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Er is nu een nieuwe Barbie op de markt die iets minder perfect is. Geen wespentaille, egale huid en megalange benen, maar meer zoals jij en ik. Meet Lammily!”

Lammily
“Lammily is een nieuwe speelpop met normale menselijke proporties. Ze is dus wat dikker, heeft kortere benen en wat steverige armen dan Barbie, maar dat is nog niet alles! Op Lammily kun je stickers plakken met beauty issues die bij iedereen wel eens voorkomen. Bijvoorbeeld een stickertje met puistjes, littekens of schaafwonden. Dit maakt Lammily een stuk realistischer dan Barbie, vind ik. Barbie is zo perfect, dat ik mij kan voorstellen dat het meisjes onzeker maakt.”

Uit de fabriek
“Maar aan de andere kant: iedereen weet toch dat Barbie een speelpop is en niet echt bestaat? Ze komt uit de fabriek waar haar kledingmaten met een druk op de knop bepaald worden. Daar kan je jezelf helemaal niet mee vergelijken. Bovendien vind ik het er best vreemd uitzien; zo’n speelpop met schaafwonden op haar armen… Dat is misschien wel weer een beetje overdreven.”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.