Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Ben jij tijdens het maandelijkse feestje ook altijd druk in de weer met tampons en maandverband? Vanaf nu misschien niet meer. Er is namelijk een silicone menstruatie-cup op de markt verschenen die het bloed opvangt en daarna gewoon weer is her te gebruiken.”

Goedkoper
“Het is de bedoeling dat je de trechtervormige menstruatie-cup dubbelvouwt en hem bij jezelf inbrengt. In je vagina vouwt de cup zichzelf open en vangt-ie al het bloedverlies op. Wat ik handig vind, is dat je hem wel 10 uur kunt dragen voordat je hem eruit moet halen en moet legen. Dit is een stukje langer dan bij een tampon. Ook scheelt het een hoop geld, doordat de cup niet al te duur is (ongeveer €31,-) en je hem kunt hergebruiken. Het geld dat je hiermee bespaart, kun je weer gebruiken voor andere dingen (lees: kleding en schoenen!).”

Tegen het plafond
“Maar aan de andere kant vind ik de silicone menstruatie-cup ook een beetje eng. Hij ziet er best groot uit en je moet hem toch helemaal bij jezelf inbrengen, down there. Ook ben ik bang dat het fout gaat zodra ik hem er uit haal en het bloed tegen het plafond aan vliegt. Tampons of maandverband lijken me misschien dan toch een veiligere optie. Wat vind jij?”

In GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen. En check elke woensdag de site voor een GIRLZ-report van Patricia.