Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Laatst paste ik een jurkje in een pashokje van een kledingwinkel en was ik helemaal verkocht! Eenmaal thuis stond datzelfde jurkje me toch minder goed… Misschien was dit wel het werk van een skinny mirror; een spiegel in pashokjes waardoor je slanker lijkt.”

Misleidend
“Ja, je hoort het goed: er zijn vaak spiegels in pashokjes die je dunner laten lijken! Het glas van deze spiegels is lichtelijk gebogen, waardoor je een stuk slanker lijkt dan je eigenlijk bent. Niet helemaal eerlijk, want door zo’n spiegel in het pashokje koop je misschien een jurkje die je eenmaal thuis toch niet zo mooi vindt zitten…”

Meer zelfvertrouwen
“Maar aan de andere kant: zo’n spiegel in een pashokje kan je ook juist een boost geven. Doordat je denkt dat je slanker bent, krijg je meer zelfvertrouwen en dit straal je uit. En bij stralende girls staat bijna alle kleding goed!”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.