Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Je ouder voordoen dan je bent, hebben we allemaal wel een keertje gedaan. Tijdens een feestje bijvoorbeeld of wanneer een leuke boy je vraagt hoe oud je bent. De tienjarige Janiya uit Amerika deed dit ook, maar haar vader was hier niet blij mee en verzon een originele straf…”

Leugentje om bestwil
“Hij maakte een T-shirt voor zijn dochter waarop haar echte leeftijd met grote roze cijfers staat vermeld en plaatste foto’s hiervan op Facebook. Hij schreef erbij ‘Ja mensen, ze is 1 meter 75, maar pas tien jaar oud’. Inmiddels zijn de foto’s een grote hit. Duizenden mensen liken en delen ze. Maar dit is nog niet alles. Gekleed in het T-shirt, met roze schoenen, een roze rugtas en kinderachtige klipjes in haar haar moest Janiya naar school. Niet leuk voor een meisje van tien jaar. Op de foto’s is ook te zien dat ze het een stomme actie vindt van haar vader. Iedereen liegt toch wel eens over haar leeftijd? Als het een leugentje om bestwil is, hoef je daar niet zo erg voor gestraft te worden, vind ik.”

Origineel
“Maar aan de andere kant is het wel goed dat Janiya geleerd wordt dat ze niet zomaar over haar leeftijd mag liegen. Als jongens denken dat ze zestien is in plaats van tien hebben ze misschien wel hele andere bedoelingen. Bovendien vind ik het wel een originele manier om iemand een lesje te leren. Het is weer eens wat anders dan een weekje huisarrest!”

In het nieuwe nummer van Girlz! kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.