Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Op het Corbulo College in Voorburg stak een 15-jarige boy onlangs een klasgenoot neer. De jongen werd erg gepest en wilde zijn pestkop een lesje leren. Door dit vreselijke drama wordt er in de politiek volop gediscussieerd over wat er met pestkoppen moet gebeuren.”

Van school af
“De politieke partij PVV vindt dat de pesters sneller van school af gestuurd moeten worden. Ook willen zij detectiepoortjes op scholen zodat niemand wapens mee de school in kan smokkelen waardoor drama’s zoals op het Corbulo College voorkomen worden. Op zich vind ik dit best een goed plan. Op school moet je je veilig voelen en hier kunnen detectiepoortjes bij helpen. Ook moet je met een fijn gevoel naar school kunnen gaan en zo’n gevoel heb je niet als jouw pester ook op dezelfde school rondloopt. Hem of haar snel van school sturen, kan dus best een goede oplossing zijn.”

Samen oplossen
“Die detectiepoortjes kunnen er waarschijnlijk wel voor zorgen dat je je op school veilig voelt, maar hoe zit dat honderd meter verderop? Daar mag iedereen gewoon een eng mes bij zich hebben. En ook het wegsturen van een pestkop van school is misschien niet helemaal de juiste oplossing, want hierdoor wordt de ruzie juist alleen maar groter. Is het niet beter om samen met de pester een oplossing te vinden als je gepest wordt?”

In het nieuwe nummer van Girlz! kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.