Aan tassen trekken, iemand omver duwen of uitschelden: er wordt nog steeds elke dag gepest. Sinds kort is er zelfs een app waarmee je via je mobiel kunt pesten. Op de app kun je berichten anoniem plaatsen, en lezers kunnen je bericht ‘uppen’.

Van grappig naar gemeen
De app is eigenlijk gemaakt om roddels mee te verspreiden. Niet erg zou je zeggen? Iedereen houdt wel van een zoutsappige roddel op z’n tijd. Helaas is dit niet zo gebleven. Mensen maken er misbruik van. Er worden namelijk naakte foto’s geplaatst, gepest, gediscrimineerd en er worden zelfs bedreigingen geplaatst.

Onacceptabel
Volgens scholen kan deze trend niet langer zo verder gaan. Niet alleen leerlingen zijn de pineut, maar ook de leraren. Doordat deze app zo snel populair is geworden in Nederland maken de scholen zich grote zorgen.

Maatregelen
Sommige scholen in Haarlem zijn zelfs een actie begonnen tegen de Gossup app. Er is een petitie opgesteld via de e-mail waarin ouders worden gevraagd om hun kinderen over te halen om deze app zo snel mogelijk af te halen. Of dat gaat lukken…?

Lees ook: Meisje laat zich opereren om pesten te stoppen