ex quiz snel boos ruzie met vriendin eczeem boos gooien mijn moeder doet boos ruzie moeder

Talk: ‘Ik heb heel vaak ruzie met mijn moeder’

Ik heb heel vaak ruzie met mijn moeder. Het lijkt net alsof ik het probleem ben. Ik woon samen met mijn moeder, broer en broertje. Mijn broers hebben ook wel eens ruzie met mama, alleen ik heb altijd ruzie. Dan slaat ze altijd en mijn broers niet. Waarom ben ik het probleem? Wat heb ik verkeerd gedaan? Anoniem

Ik heb heel vaak ruzie met mijn moeder.

Het lijkt net alsof ik het probleem ben. Ik woon samen met mijn moeder, broer en broertje. Mijn broers hebben ook weleens ruzie met mijn moeder, alleen ik heb altijd ruzie. Dan slaat ze mij altijd. Ze slaat mijn broers niet. Waarom ben ik het probleem? Wat heb ik verkeerd gedaan? Wat moet ik doen?

Anoniem

De relatie tussen moeders en dochters ligt vaak wat moeilijker dan die tussen moeders en zonen. 

Het ligt dus niet per se aan jou dat je meer ruzie hebt met je moeder dan je broers. Het kan zijn dat het komt doordat zij jongens zijn en jij een meisje. De enige die echt antwoord kan geven op die vraag, is je moeder. Probeer er met haar over te praten. Vertel haar dat je het vervelend vindt dat jullie zo vaak ruzie hebben, dat je daar verdrietig van wordt en dat je het gevoel hebt dat het aan jou ligt. Misschien dat jullie minder ruzie krijgen als jullie van elkaar begrijpen waardoor die ruzies worden veroorzaakt. En ehm… Slaan is niet oké. Praat hier ook over met haar, want geweld lost niks op en dit moet ophouden. Helpt dit niet? Praat hier dan met iemand anders over die je vertrouwt, zoals een familielid, je BFF of je mentor.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen