recepten herfst recept

Heerlijke gerechten voor de herfst

De herfst is inmiddels aangebroken in Nederland, dus dan wordt het weer tijd om de typische gerechten van dit seizoen op tafel te zetten. Hieronder vind je aantal heerlijke recepten die echt precies bij dit seizoen passen. Zo kan de herfst toch ook echt beginnen bij jouw huis!

Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

Pompoen. Dat is toch wel echt het ingrediënt van de herfst. HelloFresh weet dat natuurlijk ook en heeft daarom de pompoen benoemd tot herfstheld. In oktober zal deze groente dan ook elke week op het menu staan. Naast pompoen zit er in dit gerecht dus ook tortillachips, die je helemaal zelf moet maken. Op deze manier zijn de chips niet alleen lekkerder, maar ook nog een stuk gezonder en verser. Bovendien kun je gehakt, bonen en zure room toevoegen aan het recept. Toch hoeft dit niet per se, je kunt namelijk ook de ingrediënten aanpassen zodat het helemaal past bij jouw smaakpallet. 

Herfst hachee

Als je denkt aan een typisch herfst gerecht dan zal je al snel bij een stoofgerecht uitkomen waarbij vlees de hoofdrol zal krijgen. Hachee is hier natuurlijk een perfect voorbeeld van. Bovendien is het recept helemaal niet zo moeilijk om te maken en de voorbereiding op het koken zal echt niet lang duren. Het zal desondanks wel een tijdje kosten voor het vlees gestoofd is, dit duurt toch al snel zo’n 2,5 tot 3 uur helaas. Je kunt de hachee met aardappelpuree serveren, maar ook met gekookte aardappelen, frietjes of rijst. Het is maar net wat jij lekkerder vindt!

Hutspot

Er is geen gerecht zo herfstig als hutspot. Dit typisch Hollandse recept kan op een aantal manieren bereid worden. Zo kun je het op de traditionele wijze maken, wat echt niet lastig is. Bovendien zal het koken niet lang duren, al na ongeveer een half uurtje kun je aan tafel om te genieten van de hutspot. Om de hutspot net wat persoonlijker te maken zou je ervoor kunnen kiezen om spekjes erbij te serveren. Ben je geen fan van spekjes? Kies dan voor rookworst. Als vegetariër kun je natuurlijk ook genieten van hutspot, want dan zou je bijvoorbeeld vegetarische balletjes toe kunnen voegen.

– Recepten via HelloFresh –

Lees ook:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen