Je bent op een feestje en ziet een supercutie staan. Jullie raken aan de praat en maken zelfs flirterige opmerkingen… Maar dan kom je er ineens achter dat hij een vriendin heeft! Huh, maar zo gedraagt hij zich toch niet? Wij hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet hoe om te gaan met deze situatie.

1. Denk aan zijn girlfriend
Hoe leuk, aardig en cute de jongen in kwestie ook is, tóch is het het beste om verder niet op zijn flirtacties in te gaan. Bedenk je hoe jij je zou voelen als jij zijn vriendin was. Zou jij het oké vinden als een andere girl met jouw vriendje flirt? Waarschijnlijk niet…

2. Flirt niet terug
Misschien lijkt het onschuldig om een beetje met hem te flirten, maar dit kan al snel leiden tot andere dingen. Straks word je nog verliefd en dat is wel het laatste dat je wilt! Bescherm jezelf dus en trek je terug.

3. Negeer hem
Je kunt als eerste proberen om de boy te negeren en kijken of hij de hint begrijpt. Reageer niet op zijn appjes en doe kortaf als hij in real life met je flirt. Hopelijk snapt hij zo dat je niets van hem wilt.

4. Vertel hem wat je vindt
Sommige boys trekken zich niets aan van negeeracties of snappen de hint gewoon niet. Als dit het geval is, zit er niets anders op dan het hem gewoon te vertellen. Vertel hem dat je niets met hem wilt doen, omdat hij een vriendin heeft en dat je zoiets niet oké vindt. Voel je niet schuldig voor je afwijzing, want hij is degene die niet goed bezig is. Niet jij!

5. Houd afstand
Vind je hem toch wel heel erg leuk? Dan is vermijden het beste wat je kunt doen. Houd zoveel mogelijk afstand en probeer niet op zijn appjes te reageren. Verwijder hem van social media en negeer hem op school.

6. Laat hem je niet manipuleren
Boys die vreemdgaan, slagen hierin door slecht over hun vriendin te praten. Ze vertellen bijvoorbeeld dat hun vriendin gemeen tegen ze doet of dat ze het eigenlijk heel graag willen uitmaken. Trap niet in zulke praatjes! Ook al is het waar dat zijn vriendin hem slecht behandelt, dat is nog geen reden om erop in te gaan. Hij is fout bezig en zou het eerst moeten uitmaken…

7. Praat met zijn vriendin
Als je denkt dat dit écht nodig is, kun je overwegen met zijn vriendin te praten. Vertel haar over de situatie en dat je er eerlijk over wilt zijn. Je kunt het in reallife doen of via Facebook. Waarschijnlijk zal ze eerst boos reageren, maar later het toch wel waarderen.

8. Roddel er niet over
Natuurlijk is het niet oké dat een jongen probeerde vreemd te gaan met jou, maar toch kun je hier het beste niet met anderen over praten. Dit is niet aardig en onnodig. Bespreek het liever alleen met je BFF en houd het gewoon hierbij.

Lees ook: Wat is vreemdgaan?