Zwemmen, ijs eten en alleen maar doen waar je zin in hebt. De vakantie is de leukste tijd van het jaar, maar voor sommige girls wordt deze behoorlijk verpest door heimwee. Wil je weten wat je daartegen kunt doen? Lees de tips!

#1. Vertel dat je heimwee hebt

Veel meiden met heimwee schamen zich ervoor. Zeker als ze met vriendinnen op vakantie gaan of bij iemand gaan logeren, durven ze niet goed te vertellen dat ze last hebben van heimwee. Doe dat wel! Je zult zien dat het oplucht om over je gevoel te praten en als je vriendinnen weten dat je last hebt van heimwee, kunnen ze een beetje rekening met je houden.

#2. Zoek afleiding

Je wilt misschien niets liever dan met je hoofd in je slaapzak gaan liggen en dromen van thuis, maar dat maakt je heimwee er niet beter op. Integendeel, doordat jij steeds blijft denken aan thuis, wordt je rotgevoel alleen maar erger. Beter is het om afleiding te zoeken. Ga gewoon wel naar die campingdisco en shop je helemaal suf in de plaatselijke winkeltjes. Je zult zien dat je dan zo druk bezig bent dat je niet eens tijd hebt om heimwee te hebben. Bovendien gaan de dagen zo sneller en ben je dus ook eerder weer thuis. Win-winsituatie dus. πŸ˜‰

Lees ook: 6x weetjes over slapen

#3. Doe hetzelfde als thuis

Op vakantie doe je vaak alles anders dan thuis. Je gaan laat naar bed, slaapt uit en slaat bijvoorbeeld het ontbijt over. Als je heimwee hebt, is dat niet zo’n goed idee. Heimwee ontstaat namelijk deels doordat je niet zo goed tegen veranderingen kunt. Drink je thuis altijd een kop thee bij het ontbijt? Doe dat dan op vakantie ook. Zo maak je vertrouwde momentjes voor jezelf en lijkt thuis minder ver weg.

#4. Gebruik niet te veel social media

Mis je je vriendinnen, ouders of kat? Kijk dan niet op social media hoe het met ze gaat. Door te zien hoe je BFF aan het zwembad ligt of je vader barbecuet, mis je ze alleen maar nog meer. Beter is het om even helemaal op te gaan in je vakantie. Maak vrienden op je bestemming en zorg dat je zelf een supertijd hebt. Later kun je al je eigen foto’s dan uploaden op Instagram.

#5. Blijf positief

Als je heimwee hebt, voel je je ellendig. Het is dan heel makkelijk om alles stom te vinden. Het zwembad is te klein, de mensen zijn stom en eigenlijk vind je het landschap ook lelijk. Het kan natuurlijk dat deze dingen echt zo zijn, maar je vakantie wordt er niet beter op als je daar steeds aan blijft denken. Dwing jezelf daarom om positief te blijven. Maak foto’s van alles wat wel leuk is en bewaar deze. Als je dan volgend jaar weer opziet tegen de vakantie, kun je die map doorbladeren en bedenken dat op vakantie gaan eigenlijk ook best leuk is.

Doe ook de test: Heb jij een ochtendhumeur?