Het is winter en dat betekent: schrale lippen, koude handen en een pijnlijke keel. Ook verdwijnt je zomerse kleurtje en zie je er zelfs een beetje ziekjes uit. Wij geven je zes tips, zodat je weer fit en stralend de winter door kunt.

 

 

 

 

 

Eet gezond
Eet fruit en groentes! In fruit zoals aardbei en sinaasappel en groente zoals witlof en broccoli zit vitamine C dat ervoor zorgt dat je een betere weerstand krijgt.

Drink veel
Drink per dag vier grote glazen mineraalwater met bosbessensap (verkrijgbaar bij een gezondheidswinkel). Ook daar zit veel vitamine C in en is goed voor je afweersysteem.

Slim douchen
Natuurlijk neem je het liefste een warme douche, maar de truc zit ‘m in het afwisselen. De ene dag warm, de andere dag wat kouder. Dat is goed voor je immuunsysteem en dus ben je op die manier je verkoudheid te slim af!

Olie op je huid
Door het koude weer produceren je talgklieren minder vet en wordt je natuurlijke beschermlaag minder. Resultaat: een schrale huid. Voeg een paar druppels gezichtsolie (verkrijgbaar bij de apotheek) toe aan je dagcrème en voilà: je huidje zal weer lekker glad worden.

Lippenbalsem
Droge lippen met loshangende velletjes? Verzorg dan je lippen goed met lippenbalsem. Zorg ervoor dat je altijd Labello of een blikje vaseline in je tas hebt zitten. Tip: stop het niet in je broekzak, want door de warmte kan het smelten.

Bleek huidje
In de winter heb je al snel de ik-ben-ziek look te pakken. Gebruik wat blusher en je ziet er weer stralend uit. Tip: lach en breng het aan op je wang waar het bol is. Heb je een lichte huidskleur, dan kun je het beste kiezen voor een lichtroze of bronzen tint.