Je bent al een tijdje samen met je vriendje en wilt supergraag een stapje verdergaan. Maar als jullie in the heat of the moment zijn, vertikt hij het om een condoom om te doen! En het laatste waar jij zin in hebt, is een soa of zwangerschap straks. What to do?

1. Geef hem de keuze
En die keuze is: we doen het óf met condoom óf niet! Wees hier heel duidelijk in en zeg het met confidence. Als je je hieraan vasthoudt, zal hij uiteindelijk vast wel toegeven.

2. Val niet voor zijn excuusjes
Want die zijn er niet! Het is onzin dat hij niets kan voelen zonder condoom of dat het niet goed past…

3. Voor het zingen de kerk uit
Beweert hij dat het echt geen kwaad kan als hij, voordat hij klaarkomt, zijn penis terugtrekt? Geloof hem dan niet! Er komt dan geen sperma in je vagina, maar wél voorvocht. Je loopt daardoor alsnog risico op een soa en op een zwangerschap.

Lees ook: Hoe weet je of je een soa hebt?

4. Begin over een kind
Lukt het nog steeds niet hem over te halen? Vraag hem dan of hij graag vader wil worden. Waarschijnlijk verandert hij bij het horen van woord baby al metéén van gedachten…

5. Neem altijd je eigen condooms mee
Een smoes die vaak gebruikt wordt, is dat de boy toevallig ‘geen condooms bij zich heeft’. Zorg er daarom altijd voor dat je zelf een paar condooms bij je hebt! Kan dat in ieder geval geen excuus meer zijn.

6. Geeft hij nog niet toe?
Zegt hij dingen als ‘als je me echt vertrouwde, dan…’ of ‘als je echt van mij hield dan…’? Dit is geen goede guy! Je kunt het namelijk ook heel makkelijk omdraaien: als hij écht van jou hield, zou hij jouw besluit accepteren! En respecteert hij dat niet, dan is hij een waste of your time. En zeker géén persoon om het bed mee te delen…

Lees ook: Alles over soa’s