Je kan hem alles vertellen en jullie hebben de grootste lol samen, maar wat nou als je gevoelens krijgt voor je beste vriend? Je wilt eigenlijk meer zijn dan best friends, maar je weet niet hoe je dat aan moet pakken. Wij geven je 10x tips!

Wat voelt hij?
Voordat je een stap zet, bedenk dan of je beste vriend iets voor jou zou kunnen voelen. Heeft hij al een vriendin of juist niet? Krijg je kleine hints en flirt hij soms met je? Zet eerst alles op een rijtje.

Begin met flirten
Denk je dat hij ook iets voor jou voelt? Begin dan met flirten. Overdrijf niet meteen, maar begin met kleine hintjes. Geef hem meer aandacht en complimentjes als jullie samen zijn. Lach om z’n grapjes en houd zijn arm wat langer vast als je hem roept.

‘Haha, daten?’
Probeer door grapjes te maken erachter te komen wat hij zou vinden als jullie gingen daten. Zeg bijvoorbeeld ‘Mijn moeder zegt dat we een leuk stel zouden zijn. Grappig, vind je niet?’ Nu maar afwachten hoe hij reageert…

De consequenties
Je moet goed onthouden dat je jullie vriendschap op het spel zet. Je kunt je beste vriend kwijtraken als hij niet hetzelfde voor jou voelt. Think twice voordat je hem echt vertelt wat je voelt.

Vertel over je gevoelens
Denk je dat hij ook gevoelens voor je heeft? Dan kun je het hem voorzichtig vertellen. Het blijft eng om het grote woord eruit te gooien, maar je wilt ook niet voor eeuwig blijven denken hoe het zou zijn als hij je boyfriend was, toch?

Take things slow
Vindt hij jou ook leuk? Gelukkig, dan is alles niet voor niets geweest. Je bent nu vast supergelukkig, maar probeer het samen wel rustig aan te doen. Jullie kennen elkaar al heel goed, maar nu leer je elkaar ook op andere manieren kennen.

Niet jaloers zijn
Jij en je BFF weten alles van elkaar. Je weet dus ook met welke meisjes hij iets heeft gehad en hoe ver hij met hen is gegaan. Don’t be jealous, want hij is nu van jou en hij heeft voor jou gekozen!

Awkward
Jullie zijn nu een love couple. Wanneer jullie voor het eerst zoenen, kan dit een beetje ongemakkelijk zijn want je zoent met je beste vriend. Maar wees niet bang, dit went vanzelf.

Dingen veranderen
Sommige dingen zullen veranderen wanneer jullie een relatie hebben. Je kunt bijvoorbeeld niet meer vertellen dat er een superleuke jongen de klas binnenliep. Gelukkig heb je nog altijd je vriendinnen waar je dat aan kunt vertellen!

Maar sommige dingen ook niet
Heel veel dingen zullen ook niet veranderen, want hij blijft je BFF. Het betekent niet dat jullie nu 2 verschillende personen zijn die daten. Jullie zijn nog steeds hetzelfde, alleen heb je nu een lover & best friend in één: perfect toch?