Vind jij het ook nooit zo leuk als je lover het gezellig heeft met iemand anders? Je voelt je rot, kwaad en verdrietig. Oftewel: je bent jaloers! Helaas heeft bijna elke girl hier wel eens last van. Maar wat kun je doen als je je jaloers voelt? Wij geven tips!

Geloof in jezelf
In jezelf geloven is superbelangrijk. Je boyfriend (of girlfriend) is verliefd op jou omdat jij zo’n leuke meid bent! Dus twijfel daar niet aan!

Vertrouwen
Vertrouwen in een relatie mag natuurlijk niet ontbreken. Als jij je lover niet vertrouwt, is er geen kans dat jullie relatie slaagt. Je bent gek op hem voor een reden, dus onthoud dat hij een goed persoon is. Je lover zou je nooit willen kwetsen!

Toegeven
Een beetje jaloezie is helemaal niet erg en het is eigenlijk best schattig als je dit toegeeft. Je bent gewoon heel erg verliefd en je bent bang dat je je lover kwijtraakt aan iemand anders. Vertel aan je boy dat je ermee zit. Dat lucht al enorm op!

Praten
Als je eenmaal hebt toegegeven dat je soms jaloers bent, kun je er ook makkelijk over praten. Vind je het vervelend als je lover nog steeds met zijn ex omgaat? Praat erover en vraag of je boy hier rekening mee wilt houden. Natuurlijk kun je niet van hem verwachten dat hij nooit meer met een ander praat. Dat moet je kunnen accepteren.

No stalking
Als je jaloers bent, is dit een hele belangrijke regel: ga niet stalken! Laat je lover de vrije loop en houd hem niet 24/7 in de gaten. Dit is juist erg slecht voor jullie relatie.