Ineens ga je zingend naar school en kun je niet wachten totdat je weer een les Frans hebt. Je hele lesrooster staat vol hartjes, want jij bent smoor… op je docent! Wat nu?

#1. Geniet van je gevoel
Verliefdheid is een superlekker gevoel en daar mag je best van genieten, ook als je verliefd bent op je docent. Andere girls hebben een crush op Justin Bieber of Dylan O’Brien, jij bent toevallig gek op die hottie van Frans. Het kan wel slim zijn om daar niet te veel mee te koop te lopen, want je wilt niet dat de hele school het weet, toch?

#2. Realiseer je dat het niet kan
Die vergelijking met Justin Bieber en Dylan O’Brien hiervoor werd niet voor niets gemaakt. Of course is jouw leraar net zo handsome als deze twee celebs, maar hij is ook net zo onbereikbaar als zij. Een relatie met jou kan hem zijn baan kosten én hij is veel ouder dan jij, dus de kans dat het echt iets wordt tussen jullie is superklein.

#3. Flirt niet
En die kans moet je ook niet vergroten. Een vraag stellen aan je docent is prima, praten over koetjes en kalfjes ook, maar flirten is een echte no go! Dikke kans dat hij niet reageert en dat jij het nog weken moet horen van je klasgenoten. Wil je niet. 

Lees ook: Help! Mijn crush is onbereikbaar

#4. Zorg ervoor dat jullie niet alleen zijn
Maar als we met z’n tweeën zijn, kan ik met hem flirten zonder dat mijn klasgenoten het zien, toch? Uh… ja, het lijkt misschien heel slim om ‘bijles’ te nemen bij je favo docent, maar het is toch geen goed plan. Jij kunt je niet concentreren op de stof en als hij ingaat op je geflirt, kan hij zijn baan kwijtraken.

#5. Kijk naar andere hotties
Dromen over je docent en jou is prima, maar zorg er wel voor dat het geen obsessie wordt. Merk je dat je toch bijna nergens anders meer aan kunt denken? Probeer jezelf dan af te leiden. Spreek af met je besties of kijk naar andere leuke boys. Een nieuwe crush is de beste manier om je docent te vergeten!

#6. Schakel hulp in
Is er toch iets gebeurd tussen je docent en jou? En voel je je daar niet prettig bij? Vertel het dan aan anderen, ook als hij tegen je zegt dat je dat niet moet doen. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen, hij is de volwassene, hij had niets met jou moeten beginnen. 

Lees ook: 7 tips om blij te zijn met je body