Je bent helemaal gehecht aan je vertrouwde huisje en je voelt je helemaal happy thuis. Maar dan kondigen je ouders opeens aan dat jullie gaan verhuizen. Help! Dat betekent een nieuw huis, een nieuwe buurt en een nieuwe school. Wij geven tips.

Accepteren
Probeer de situatie te accepteren zoals die is. Het is natuurlijk onmogelijk om thuis te blijven wonen, je moet toch echt mee naar het nieuwe huis. Je hoeft het er natuurlijk niet mee eens te zijn, maar zodra je het gaat accepteren, maak het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je ouders makkelijker.

Bekijk het positief
Vergeet alle negatieve kanten van het verhuizen, maar bekijk het eens van de positieve kant. Je krijgt een nieuwe kamer, die je natuurlijk helemaal zelf in mag richten! Hello beautiful room! Ook een nieuwe school kan heel erg spannend zijn. Probeer de eerste dag zelfverzekerd te zijn en stap op mensen af. Natuurlijk is het even eng, maar laat je nieuwe klasgenoten zien wat voor leuke girl jij bent!

Zoek steun
Als je het er echt heel erg moeilijk mee hebt, zoek dan mensen op die hetzelfde meemaken. Zoek op forums naar girls die ook ooit verhuisd zijn en het daar ook moeilijk mee hadden. Of zoek steun bij je broer(s)/zus(sen). Zij maken hetzelfde mee als jou en samen kunnen jullie er het beste van maken!

Inpakken
Al je oude spulletjes moeten natuurlijk mee naar jullie nieuwe huis. Hoe pak je dat aan? Pak verschillende dozen en verdeel je spullen hieronder. Een doos voor kleding, een doos kameraccessoires, een doos schoenen, ga zo maar door. Op deze manier houd je alles op orde en wordt het uitpakken in jullie nieuwe huis een stuk makkelijker. Verdeel het inpakken ook over een lange tijd, zo kun je er rustig aan wennen dat je weggaat.

Afscheid
Langzamerhand komt verhuisdag steeds dichterbij en dus ook het afscheid van al je vriendinnen en klasgenoten. Waarschijnlijk is dit het vervelendste moment, maar probeer er wat leuks van te maken. Ga wat gezelligs doen met je vriendinnen en trakteer je klas op iets lekkers. Spreek af dat je snel weer terugkomt om te kijken hoe het is. En vergeet niet, afscheid is niet voor eeuwig. Je kunt je vriendinnen altijd bellen of opzoeken als je ze mist.

Maak je niet teveel zorgen. In het begin lijkt het moeilijk maar alles wordt beter met de tijd! Sowieso dat je straks superblij bent met jullie nieuwe huis en jouw nieuwe gave kamer. It’s gonna be allright!
Β