Als je met je bezette BFF’s afspreekt hebben ze het maar over één ding en het lijkt wel of jullie nooit meer kunnen afspreken zonder hun vriendjes erbij. Pff, en dan zit jij er maar een beetje awkward bij… GIRLZ to the rescue! Check hier wat te doen als je de enige single girl van je vriendengroep bent.

1. Schaam je er niet voor
Er is niets mis met single zijn! Je bent echt niet de enige die in deze situatie zit en er is ook helemaal niets mis met jou. En vergeet niet dat single girl zijn ook gewoon hartstikke leuk is. Zo hoef je met niemand rekening te houden en kan je daten met wie je wilt. En niet te vergeten… no drama!

2. Neem een andere vriendin mee
Heb je een afspraak staan waar al je friends hun BF mee naar toe nemen? Neem dan je eigen date mee! Vraag een (single) vriendin buiten je eigen vriendengroep of ze met je mee wil gaan. Zo voel je je in ieder geval niet alleen en heb je altijd iemand om mee te kletsen!

3. Girls night
Stel een meidenavondje voor aan je vriendinnen. En boys? Die zijn niet toegestaan!

4. Haal voordeel uit de situatie…
De vriendjes van je BFF’s hebben vast wel een paar leuke vrienden aan wie ze je kunnen voorstellen… 😉  

5. Single vriendinnen
Maak nieuwe friends of breng tijd door met vriendinnen die wél single zijn. Zij snappen sowieso waar je mee zit en het herinnert je eraan dat je echt niet de enige bent die alone is!

6. Wees eerlijk
Vragen je friends je ergens mee naartoe maar heb je écht geen zin, omdat je dan wéér de enige single bent? Wees dan eerlijk en vertel het ze. Zeg je friends dat je superblij voor ze bent en hun vriendjes ook écht heel leuk vindt, maar je je soms het vijfde wiel aan de wagen voelt. Dit snappen ze heus wel en misschien kunnen ze hier voortaan een beetje rekening mee houden. Als je maar eerlijk tegen ze bent!  

7. Single zijn is óók leuk…
Nogmaals: een relatie hebben is écht niet honderd keer leuker dan single zijn… Geen één relatie is perfect en er zijn altijd ups and downs. Geniet dus gewoon van het single zijn! Jouw tijd komt nog wel… 😉

Lees ook: 10 redenen waarom jij geen jongen nodig hebt