Vandaag had een vriendin van je toch zulke aparte schoenen aan… Je wilt het net aan een andere vriendin appen, maar dan zie je het: je hebt het appje niet naar die andere vriendin… maar de vriendin met de schoenen verstuurt! O jee, wat stom! En nu? Check hier wat te doen als je de verkeerde persoon appt.

1. Een random appje naar de verkeerde persoon
Dit maakt niets uit en gebeurt supervaak. In dit geval kun je het gewoon simpel oplossen met een: oeps, verkeerde!

2. Een random appje naar een persoon met wie je eigenlijk nooit praat
Oké, de inhoud van het appje is dan wel niet zo genânt, maar het per ongeluk naar je lerares sturen wel. Of de vrouw wiens kinderen jouw oppaskindjes zijn… Je kunt het beste op een formele manier je excuses aanbieden. Waarschijnlijk zullen ze het vast wel begrijpen!  

3. Een uitnodiging naar de verkeerde persoon
Zullen we dit weekend chillen? naar de verkeerde persoon sturen kan awkward zijn… Je wilt niet lullig uit de hoek komen als je hem/haar vervolgens moet vertellen dat het niet voor hem/haar bedoeld was. Je kunt dan ook het beste gewoon maar doen alsof het voor hen bedoeld was. Wacht het antwoord af… Misschien kan diegene wel helemaal niet en is er niets aan de hand! En kan hij/zij wel? Dan kan jij morgen ineens niet meer… 😉 Opgelost.

4. Een speciale uitnodiging naar de verkeerde persoon
En wat nou als het een uitnodiging voor je verjaardag is? Of een concert? In dit geval kun je beter wel gewoon eerlijk zijn en vertellen dat het niet voor diegene bedoeld was… Het is misschien wel awkward, maar de ander zal het vast wel begrijpen. Stel anders voor om wel iets anders samen te doen, zodat de persoon zich niet zo afgewezen voelt!

5. Een appje over een vriendin naar die vriendin
Dit is erg vervelend en komt best vaak voor. Natuurlijk ben jij degene die fout bezig is: je praat achter haar rug om en het is ook nog wat gemeens… Verzin geen smoesjes, maar bied zo snel mogelijk je excuses aan en probeer het goed te praten. Wees eerlijk tegen haar. Het zou zonde zijn een vriendin te verliezen, door zo’n stom appje!

6. Per ongeluk je ouders appen
Het ligt er natuurlijk maar net aan wat het is en hoe je ouders erop zullen reageren… Als het negatief is, kun je het beste gewoon face to face een gesprek met hun aangaan. Het foute appje kan ervoor zorgen dat ze je niet meer vertrouwen en daarom kun je ze het beste bewijzen dat ze dit wél kunnen. Uiteindelijk komen jullie er vast sterker uit!

Lees ook: De grappiste sms fails