Poeh.. Snap je over het algemeen al weinig van jongens, nu is één van die onbegrijpelijke wezens ook nog eens reden voor een grote ruzie met je BFF. Wat nu? Check hier tips die je kunnen helpen.

Situatie 1. Jullie zijn allebei verliefd op dezelfde jongen
De eerste keer dat je hem zag, begon je hart direct sneller te kloppen. Helaas die van je vriendin ook. Al snel merkte je dat je vriendin zich anders ging gedragen zodra hij voorbij kwam. Ook probeerde ze hem constant aan het lachen te krijgen met ‘leuke’ grapjes ten koste van jou. Iets wat ze anders nooit zou doen. Jouw reactie: je deed precies hetzelfde bij haar. Langzamerhand werd de sfeer steeds vervelender en inmiddels praten jullie al meer dan een week niet meer met elkaar.

Oplossing: een voor de hand liggende oplossing is dat je jullie crush laat kiezen tussen jou en je vriendin. Maar wat als hij voor haar kiest? Kan jij je daar dan bij neerleggen en nog steeds goede vrienden blijven? Bedenk of je een jongen tussen jullie vriendschap wil laten komen. Is hij echt zoveel belangrijker dan jullie vriendschap? Probeer er ook met je vriendin over te praten. Hoe denkt zij hierover? Laat het even rusten en probeer je gedachten ergens anders op te richten. Hopelijk kunnen jij en je vriendin er later hard om lachen en ontmoeten jullie allebei snel twee andere leuke jongens!

Situatie 2. Je hebt gezoend met haar vriendje
Laten we eerlijk zijn: het is niet goed wat je hebt gedaan. Waarschijnlijk besef je dit zelf ook en kan je je wel voor je kop slaan dat het is gebeurd. Toen je vriendin er achterkwam, was ze woedend en nu wil ze je niet meer zien.

Oplossing: het enige wat je op dit moment kunt doen, is je excuus aanbieden en hopen dat het goed komt. Overlaad haar niet met duizenden bloemetjes of andere cadeautjes, want daar zit ze niet op te wachten. Geef haar de tijd om het te laten bezinken. Heb je na anderhalve week nog steeds niks van haar gehoord, stuur haar dan af en toe een appje hoe het met haar gaat en dat je haar mist. Houd er rekening mee dat haar vertrouwen in jou is aangetast. Het kan dus zijn dat ze even een break wil. Hoe moeilijk dat ook is, geef haar die ruimte. Als alles na een tijdje weer ‘normaal’ is, komt ze vanzelf weer bij je terug.

Lees ook: Wat zegt jouw BFF over jou?

Situatie 3. Je BFF heeft net verkering en geen tijd meer voor jou
Je vriendin is totally in love en gaat helemaal op in haar vriendje. Zóveel, dat jij haar bijna niet meer ziet. Toen je er (in een opwelling) iets van zei, werd ze boos. Ze denkt dat je haar vriendje niet mag en jaloers bent.

Oplossing: het is erg balen dat je je BFF zo weinig ziet en haar opeens moet delen met een boy. Maar aan de andere kant is het begrijpelijk dat ze superverliefd is en graag bij hem wil zijn. Uiteraard is het niet oké dat ze helemaal geen tijd meer voor je heeft. Praat op een rustig moment met haar en vertel dat je haar vriendje wél heel aardig vindt. Zeg dat je blij voor haar bent en helemaal niet jaloers bent, maar dat je het gewoon jammer vindt dat je haar zo weinig ziet. Stel zelf een datum voor waarop jullie samen weer iets leuks gaan doen… zonder boys. 

Lees ook: 6 dingen waar je nooit over moet liegen tegen je BFF