Gisteravond was het nog zó leuk met die boy en je dacht ook écht dat je het wilde. Maar nu het de volgende ochtend is, heb je toch twijfels. Had je het wel moeten doen: met hem naar bed gaan. Je voelt je vreemd en weet niet zo goed hoe je ermee om moet gaan. Help! What to do?

 

 

 

1. Ga douchen
Oké, misschien klinkt dit een beetje weird, maar het helpt echt! Als je direct na de seks spijt hebt, kan het heel fijn zijn om even te douchen. Je wast zo je eigen lichaam en voor je gevoel ook de sekssessie van je af. Vaak voel je je weer fris na een wasbeurt en bovendien werkt een warme douche kalmerend. Echt doen dus!

2. Bespreken
Als je verdrietig bent over wat er gebeurd is en niet wil dat het nog een keer gebeurt, kun je er het beste gewoon met je vriendje over praten. Zeg hem eerlijk dat je er nog niet klaar voor bent en je er nog niet fijn bij voelt. Als hij van je houdt, zal hij dit echt wel respecteren.

3. Huil als je dat wilt
Laat je emoties gaan in plaats van ze op te kroppen. Huil, schreeuw… Wat jij wilt! Je zal je vast opgelucht voelen.  

4. Vergeef jezelf
Misschien was de manier waarop het is gegaan niet fijn en beschamend. Dit kan wel eens gebeuren. Er is niets meer aan te doen en daarom kun je jezelf het beste gewoon vergeven. Voel je niet slecht over jezelf, want je bent echt niet de enige die zulke dingen overkomt!

5. Niemand hoeft het te weten
Schaam je je over wat er is gebeurd? Weet dat je het aan niemand hoeft te vertellen! Natuurlijk kun je het voorval bespreken met je BFF, maar houd het daar gewoon bij. En als je er liever helemáál niet over wilt praten, is dat ook prima. Dit is gewoon jouw geheimpje, waar niemand iets van afweet!

6. Zie het als een les
Iedereen maakt wel eens mee dat hij/zij een fout maakt en dit is helemaal niet erg! Probeer het voorval als iets positiefs te zien en als een les. Je weet nu in ieder geval wat je beter niet kunt doen in de toekomst en dat voorkomt dat je zoiets nog een keer meemaakt.

7. Focus je op de toekomst
Richt je aandacht op dingen in de toekomst, waar je je happy over voelt. Het verleden kan niet veranderen, maar je kunt je wel richten op de toekomst.

8. Probeer het te vergeten
Stop met over de gebeurtenis na te denken. Zo geef je jezelf de kans door te gaan met je leven en te vergeten wat er is gebeurd.

Lees ook: NEE!