Die enorme hoeveelheid huiswerk die je al in je agenda had staan, is nog even verdubbelt door het huiswerk van vandaag. En dan heb je óók nog twee proefwerken en een so op het programma staan! Pff, hoe moet je dit ooit gaan doen? GIRLZ to the rescue!

1. Studeer niet te veel
Jawel, dit kan! Als je continu hetzelfde aan het leren bent, steeds maar keer op keer, zal je brein het niet meer opnemen… Neem dus genoeg pauzes en relaxmomentjes!

2. Slaap genoeg
Iedere girl heeft een andere hoeveelheid slaap nodig, maar waar het om gaat, is dat je je uitgerust voelt. Op deze manier kun je je veel beter concentreren, met als resultaat dat je werk ook sneller af is én je je ontspannender zult voelen!  

3. Herschrijf je aantekeningen
Jep, het is wel weer extra werk, but it works! Het beste is om de aantekeningen met de hand over te schrijven in plaats van te typen. Je onthoudt de info zo véél beter!

Lees ook: Tips voor aantekeningen maken in de les

4. Maak een lijst
Je hebt allerlei opdrachten en ziet door de bomen het bos niet meer… De oplossing? Maak een lijst! Zet de opdrachten waar je veel tijd voor nodig hebt en die je als eerste moet inleveren, bovenaan. Zo kun je weer een beetje orde scheppen in de chaos!

5.  Exit koffie en energydrankjes
Eéntje maakt niet zo veel uit, maar drink niet te veel van deze cafeïnedrankjes. Het is ook belangrijk dat je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt. Drink dus genoeg water tussendoor.

6. Neem pauzes
Het allerbeste is om na elke 20 à 30 minuten studeren een korte pauze te nemen. Neem bijvoorbeeld een snack, maak een wandeling of speel even een spelletje. Zo ben je weer helemaal ontspannen én ready voor het volgende leergedeelte!

7. Ontspan
Oké, dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het toch. Neem bijvoorbeeld een bad of doe wat stretchoefeningen. Zo krijgt je hoofd ook weer even rust!

8. Vraag iemand om hulp
Ben je heel erg gestrest en denk je het allemaal echt niet te redden? Praat dan met je docent en vraag hem/haar of het mogelijk is wat deadlines uit te stellen of extra hulp te krijgen. Ze zullen het waarderen dat je naar hen toekomt en je vast helpen!

Lees ook: 9 tips voor betere cijfers!