Jij en je BFF hebben het altijd over boys en willen allebei dolgraag een vriendje. Dan ontmoet je BFF een boy op wie ze helemaal smoorverliefd raakt en ze krijgen verkering. Natuurlijk ben je superblij voor haar! Totdat je ontdekt dat je niet zo goed met die nieuwe boy op kunt schieten. What to do? Wij vertellen jou wat je kunt doen in zo’n situatie.

Aardig doen
Oke, misschien vind je haar vriendje stom, maar probeer hem nog een tweede kans te geven. Doe extra aardig tegen hem en stel een paar vragen. Zo leer je hem beter kennen en kom je er misschien achter dat hij best oké is. Reageert hij alsnog bot en kortaf? Focus je dan op je vriendin en laat hem lekker links liggen. Jij hebt je best gedaan!

Peilen
Als je je toch niet fijn voelt bij haar vriendje, probeer dan bij andere vriendinnen te peilen hoe zij over hem denken. Zijn ze het echt niet met je eens? Luister goed naar hun verhalen en denk er nog eens goed over na of je stiekem zelf niet een beetje overdrijft.

Spreek met haar af
Wil je vriendin weer met z’n drietjes afspreken? Zeg dan dat je liever alleen met haar wilt afspreken. Als ze doorvraagt, kun je haar eerlijk vertellen dat je niet zo goed met haar vriendje kunt opschieten. Doe dit heel voorzichtig en niet te aanvallend, anders wordt ze misschien boos. Vertel haar ook dat je het vervelend vindt dat zij ertussen zit, maar dat je liever gewoon iets leuks doet met z’n tweeën.

Confronteren
Als al het bovenstaande niet helpt en als hij nog steeds vervelend doet, kun je daar iets van zeggen. Spreek hem aan op zijn gedrag en vertel dat je het vervelend vindt dat jullie niet met elkaar kunnen opschieten. Leg hem uit dat je een goede relatie met hem wilt, omdat je BFF het belangrijk vindt dat jullie allebei door één deur kunnen.

Accepteren
Probeer het te accepteren. Je BFF is niet voor niets smoorverliefd geworden op die jongen, dus er moet wel iets leuks aan hem zijn. Hij maakt haar gelukkig en dat staat voorop. Jij hoeft immers niet met hem te daten. Zij houdt van jullie allebei en zij wordt er absoluut niet gelukkiger van als ze één van de twee moet laten vallen. Zolang zij happy is, ben jij dat ook!