Je BFF is he-le-maal in de wolken. Haar nieuwe vriendje is het einde en ze doet niets anders dan jou dit de héle dag door te laten weten. Maar wat ze niet weet, is dat jij hem eigenlijk totaal niet mag… Herkenbaar? GIRLZ heeft 5 tips voor je verzameld hoe om te gaan met deze situatie!

1. Word niet kwaad
Ook al mag je deze boy écht niet, vergeet niet dat hij je BFF wél supergelukkig maakt. Als je haar wilt laten weten hoe je over hem denkt, moet je dit dan ook niet op een gemene manier doen. Ze zal hem in dat geval meteen verdedigen.

2. Wees eerlijk en vriendelijk
Vertel je BFF in plaats daarvan eerlijk waarom je haar boyfriend niet mag en blijf rustig. Wees duidelijk en zelfverzekerd, anders neemt ze je misschien niet serieus.

3. Overweeg of je de jongen écht niet mag of dat je denkt dat hij een bad boy is
Waarom mag je hem eigenlijk niet? Is het omdat hij een slechte muzieksmaak heeft of een beetje een nerd is? In dat geval vind je zijn persoonlijkheid niet leuk, maar is het geen slechte jongen. Als hij haar maar met respect behandeld, daar gaat het om!

4. Ben je misschien jaloers?
Vraag jezelf af of het misschien komt omdat je jaloers bent. Je BFF brengt ineens veel meer tijd door met hem dan met jou en dat is natuurlijk niet leuk. In het geval dat dit zo is: vertel je BFF eerlijk dat je haar mist en weer eens wat vaker met z’n tweeën wat zou willen doen. Misschien realiseert ze zich niet dat ze haar vriendschap een beetje verwaarloost en is dit helemaal niet haar bedoeling!

5. Probeer met hem op te schieten
Misschien is het alleen de eerste indruk en vind je hem een stuk aardiger als je hem een kans geeft. Spreek bijvoorbeeld een keer af met je BFF, haar vriendje en nog een paar vrienden. Zo kun je hem beter leren kennen, en wie weet word je verrast!

Lees ook: tips om een goede BFF te zijn