Jullie lachen altijd samen tijdens de les, appen ’s avonds voor het slapengaan en flirten er op los… En dan biecht hij ook nog eens zijn gevoelens voor je op! Je bent helemaal in de wolken. Maar, er is één probleem: hij is de ex van je BFF…

1. Voel je niet schuldig
Jammer genoeg kunnen we niet kiezen op wie we verliefd worden en hier hoef je je dus ook helemaal niet schuldig over te voelen! Ook al zou je het liever niet willen, je vindt hem nou eenmaal leuk en dit kun je niet uitschakelen.

2. Denk na
Voor je je hart bij je BFF lucht, is het slim om eerst over een paar dingen na te denken: hoelang was ze met hem samen? Was de break-up oké? En vooral: heeft ze nog steeds gevoelens voor hem? Als het pas nét uit is en ze er nog niet helemaal overheen is, is het misschien verstandig nog even te wachten met het haar te vertellen…

3. Vertel het je BFF
Wanneer je denkt dat de timing juist is, kun je je secret crush eerlijk aan je BFF opbiechten. Leg haar uit dat je je heel schuldig voelt en ook nooit had gewild dat dit zou gebeuren. Laat haar weten dat ze veel voor je betekent en haar zeker niet wilt verliezen als vriendin.

4. Toestemming
Of je haar toestemming wilt vragen om iets met je crush te kunnen doen, is aan jou. Je kunt vragen of ze het erg zou vinden als jullie twee zouden gaan daten. Als ze het goed vindt, is dat of course heel fijn. Maar vindt ze dit niet, dan is het aan jou om overwegingen te maken en naar je hart te luisteren: kies je tussen haar of de boy. In principe is niks verkeerd, maar bedenk je wel dat je geen BFF meer hebt die je kan troosten als het over is met deze jongen. It’s up to you!

Lees ook: Help! Mijn BFF en ik zijn verliefd op dezelfde jongen