Help! Mijn BFF heeft een nieuwe BFF gevonden

Jij en je BFF waren altijd superclose: jullie deelden alles, zagen elkaar dagelijks en zaten elke les samen. Maar de laatste tijd lijkt het wel of ze een nieuwe BFF gevonden heeft en spreekt ze vaak met een ander meisje af. Je voelt je in de steek gelaten, jaloers en verdrietig…

Jij en je BFF waren altijd superclose: jullie deelden alles, zagen elkaar dagelijks en zaten elke les samen. Maar de laatste tijd lijkt het wel of ze een nieuwe BFF gevonden heeft en spreekt ze vaak met een ander meisje af. Je voelt je in de steek gelaten, jaloers en verdrietig…

1. Behoud de vriendschap
Heb je enig idee waarom je BFF een nieuwe bestie heeft gevonden of kwam het vanuit het niets? Wat de reden ook is: het beste is om gewoon moeite te blijven doen om de vriendschap in stand te houden. Laat je BFF zien waarom jij haar BFF in eerste instantie was!

2. Exit jaloezie
Natuurlijk ben je jaloers op deze nieuwe girl die jouw BFF heeft ingepikt. Maar toch is het beter dit niet te laten merken en gewoon normaal te blijven doen. Anders krijgen je BFF en haar nieuwe bestie alleen maar het gevoel dat ze beter af zijn zonder jou. Verzin in plaats daarvan dingen die jullie met z’n drieën kunnen doen. Misschien heb je hier eigenlijk geen zin in, maar wie weet is het wel een heel aardig meisje!

3. Word niet té claimerig
Misschien heb je nu de neiging je BFF op te gaan hemelen en juist héél veel aandacht aan haar te besteden, omdat je anders bang bent haar te verliezen, toch kun je dit beter niet doen. Jij zou het ook niet fijn vinden om zo’n claimerige vriendin te hebben, toch? Accepteer dus gewoon dat je BFF naast jou ook andere friends kan hebben. Laat haar haar eigen ding doen, maar blijf wel close met haar.

4. Roddel er niet over
Heb je nog een andere goede vriendin? Dan zou je het er met haar over kunnen hebben. Maar roddel niet met klasgenootjes over je BFF en haar nieuwe bestie, want hier komen ze vast en zeker achter en dan ben je je BFF zeker kwijt.

5. Zoek nieuwe vrienden
Is je BFF echt veel meer met het andere meisje en voel je je alleen? Misschien kun je dan overwegen ook andere friends te maken. Als zij het kan, kan jij het ook! Word closer met je andere vrienden of praat eens met andere klasgenoten. Zo voel je je een stuk minder eenzaam.

6. Wacht het af…
Het zou goed kunnen dat je BFF nu even meer met dit andere meisje omgaat, omdat het nog nieuw en interessant is. Maar wie weet is dit over een tijdje alweer heel anders en word het wel weer zoals het vroeger was. Het is dus goed om het nog even aan te kijken.  

7. Praat met je bestie
Heb je écht het gevoel dat je jouw BFF aan het kwijtraken bent en vind je het vreselijk? Dan kun je er het beste met je BFF over praten. Beschuldig haar van niks, maar maak haar duidelijk dat je haar heel erg mist. Zeg haar dat je het stom vindt dat jullie elkaar bijna nooit meer zien en je je BFF terugwilt.

Lees ook: 9 tips voor een break-up met je BFF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen