Jij en je BFF zijn heel close, maar de laatste tijd lijkt het of ze wel héél dichtbij komt… Ze plaagt je, maakt flirterige opmerkingen en legt vaak genoeg even een arm op je schouder… Zou ze je leuk vinden? Lees hier wat te doen in deze situatie!

1. Behandel het als een gewone crush
Stel, je had een mannelijke BFF die je leuk vond… Dat is eigenlijk precies hetzelfde. Behandel haar daarom ook hetzelfde als dat je in dat geval had gedaan. Wees eerlijk en respecteer haar.

2. Roddel er niet over
Dit is iets tussen jou en je BFF en hoeven anderen niet te weten. Waarschijnlijk voelt je BFF zich vreselijk en schaamt ze zich als iedereen over haar crush weet… Dat verdient ze niet.  

3. Weet je het héél zeker?
Als je er graag met je friend over wilt praten, is het slim om er eerst helemaal zeker over te zijn. Vindt ze je wel écht leuk? Eén of twee keer flirten hoeft niets te betekenen… En je wilt haar ook niet van iets beschuldigen wat helemaal niet waar is. Let dus op aanwijzingen en probeer haar voorzichtig uit te horen.  

4. Praat met haar
Als je er écht zeker van bent dat ze je leuk vindt, is het slim om er met haar over te praten. Het belangrijkste hierbij is om haar niet het gevoel te geven dat ze iets verkeerds doet. Wie weet heeft ze nog nooit eerder wat voor een meisje gevoeld en is ze verward door haar crush. Zij kan ook niets aan haar gevoelens doen.

5. Laat haar weten dat je geen interesse hebt
Wees eerlijk tegen haar. Zeg dat je superveel om haar geeft en van haar houdt, maar niet op die manier. En verder heel graag friends wilt blijven.

6. Respecteer haar gevoelens
Wanneer je BFF nog nooit eerder iets voor een meisje heeft gevoeld en nu verward is, is het goed er voor haar te zijn en haar te steunen. Maar tegelijkertijd is het lastig, aangezien jij degene bent die ze leuk vindt… Vraag aan haar wat ze het liefst wil, want misschien wil ze liever wat tijd om haar verliefdheid te verwerken. Het is moeilijk om afstand te nemen, maar dan is ze misschien sneller over haar verliefdheid heen en is het weer net zoals vroeger!

Lees ook: Help! Ik vind mijn BFF leuk