Je hebt besloten het roer totally om te gooien en eens voor een heel ander kapsel te gaan. Maar tijdens de knipbeurt zie je dat het helemáál niet wordt zoals jij in gedachten had… Bij het eindresultaat staan de tranen in je ogen en het liefst wou je dat je nooit naar de kapper was gegaan. No worries! Wij hebben zes tips voor je verzameld hoe om te gaan met een slechte knipbeurt.

 

1. Wees eerlijk
Als je nog bij de kapper zit en ziet dat je niet blij bent met het resultaat, zeg dit dan! Vertel haar eerlijk dat dit niet is wat je wilt en wat volgens jou veranderd zou moeten worden. Je betaalt hem/haar er tenslotte voor, dus je mag hier best wat over zeggen!

2. Maak geen ruzie
Oké, natuurlijk is je haar heel belangrijk voor je, maar het is beter niet te gaan schreeuwen of huilen. Wees eerlijk, maar blijf wel vriendelijk!

3. Was je haar en style het zelf
Ben je niet happy met de kleur of de manier waarop je haar is gestyled? Wacht dan een paar dagen, was het en style het zelf. Of was het meerdere keren als het aan de kleur ligt. Misschien zitten er nog verfresten in je haar die uitgewassen moeten worden en ziet je haar er na de wasbeurt al stukken beter uit!

4. Vind de oplossing
Als je haar korter is geknipt dan je wilde, heb je waarschijnlijk eerst een paar dagen nodig om eraan te wennen. Erna kun je je verdiepen in manieren om je haar snel weer lang te laten groeien. Andere kapsels kunnen worden gefixt met bijvoorbeeld een paar extra lagen of wat extra vorming. Vind uit wat het precies is wat je niet leuk vindt aan je kapsel, ga terug naar de kapper en vertel haar precies wat je wilt dat eraan veranderd moet worden. En ligt het aan je haarkleur? Ook dit kan worden veranderd, alleen moet je daar wel een paar dagen mee wachten. Anders raakt je haar beschadigd.  

Lees ook: Tips om je haar sneller te laten groeien