In een vriendengroep komt het wel eens voor dat twee friends van je ruzie met elkaar krijgen… Maar wat doe je dan? Je wilt geen kant kiezen en één van hen verliezen is natuurlijk wel het laatste waar je aan wilt denken! Check hier zes tips hoe je het best kunt omgaan met deze vervelende situatie.

1. Stop het roddelen
Laat beide friends weten dat je al dat negatieve gedoe over de ander niet hoeft aan te horen. Je bent bevriend met allebei en wil niet slecht over ze praten. Stoppen ze niet met roddelen? Vertel hen dan dat je er gek van wordt en pas weer met ze wilt praten als ze gekalmeerd zijn.

2. Blijf neutraal
Kies geen kant, want dat zal de situatie alleen maar verergeren. Probeer in plaats daarvan zo veel mogelijk in het midden te blijven. Luister naar wat je vriendinnen te zeggen hebben, maar oordeel verder niet. Soms heeft een ruzie een duidelijke goede en verkeerde kant, maar vaak is er gewoon sprake van een meningsverschilletje. Probeer de situatie te kalmeren en neutraal te blijven.

3. Speel geen telefoontje
Vertel je ene vriendin niet wat de ander over haar heeft gezegd. Zo maak je de ruzie alleen maar erger en bovendien verlies je zo het vertrouwen van je friends. Dit gaat de situatie niet oplossen…

4. Kijk naar de oorzaak van de ruzie
Vraag aan je vriendinnen wat nou precies het probleem is. Waarom zijn ze boos? Heeft iemand iets beledigends gezegd? Zoek het uit en vind de oorzaak!

5. Plan een afspraak
Probeer de twee bij elkaar te brengen, zodat ze face-to-face met elkaar kunnen praten. Laat hen weten dat je wilt dat ze nu eens samen de ruzie gaan bespreken en dat het tijd is om het uit te praten.

6. Kom met een oplossing
Soms is een simpele ‘sorry’ het enige wat iemand nodig heeft. Worden ze het toch nog niet met elkaar eens? Dan zit er niets anders op dan de ruzie gewoon aan de kant te schuiven. Je friends moeten zich over de issue heen zetten en gewoon doorgaan. Vertel hen dat het zonde zou zijn als hun vriendschap verpest wordt door een ruzie. Ze zijn toch vriendinnen? Daarom moeten ze zich ernaar gedragen en verder gaan!

Lees ook: Ruzie maken, zo doe je dat!