Elke girl heeft wel eens een keer ruzie met haar vriendje en soms floept er dan ook een gemene opmerking uit. Heel normaal, maar wat nou als je vriendje continu gemene dingen tegen je zegt? En hij biedt niet eens z’n excuses hiervoor aan… Check hier hoe om te gaan met de situatie.

1. Laat hem weten dat hij niet goed bezig is
Wanneer je vriendje weer eens iets gemeens tegen je zegt of doet, moet je hem direct laten weten dat dit niet oké is. Zeg hem dat je het heel grof vond en dat hij ermee moet stoppen. Als het goed is zal hij dat direct voor je doen. Durf je niks te zeggen, omdat je bang bent dat hij nog bozer wordt? Geef toch je grenzen aan, want uiteindelijk ben jij degene die ermee zit. En hij maakt het echt niet meteen uit als hij boos wordt.

2. Praat met hem zodra hij kalm is
Wanneer je vriendje rustig is geworden, kan je een serieus gesprek met hem beginnen. Vertel hem wat je dwarszit en hoe je je erover voelt. Wees volwassen en blijf rustig wanneer je de issue bespreekt, zodat hij ook kalm blijft.

3. Doe niet gemeen terug
Als hij iets gemeens tegen je zegt, zeg dan niet meteen iets gemeens terug. En wanneer hij je negeert, negeer hem dan ook niet. Dit zal de ruzie alleen maar verergeren… Wees de meest wijze van de twee!  

4. Wees eerlijk naar jezelf
Ga na of je vriendje niet té gemeen is. Doet hij je regelmatig pijn en praat je er met niemand over omdat je niet wilt dat ze negatief over hem praten? Lieg jezelf niet voor en maak de dingen niet mooier dan ze zijn. Als hij telkens gemeen doet, is daar geen goede reden voor…

5. Praat met iemand over de situatie
Wees eerlijk over de situatie en bespreek het met je BFF. Probeer je vriendje niet te verdedigen, maar gewoon te zeggen waar het op staat. Je kunt zo advies krijgen van iemand die om je geeft en erover nadenken. Soms kan iemand anders veel beter inzicht hebben op de situatie dan jijzelf. Je kunt altijd nog besluiten om te negeren wat je moeder of BFF heeft gezegd!

6. Weet dat je het niet hoeft te pikken
Je hoeft niet met iemand te daten die gemeen tegen je doet! Als hij één keer een grove opmerking maakte, maar erna zijn excuses aanbood is dat oké. Iedereen wordt wel eens boos en dan zeggen we allemaal wel eens dingen die we niet menen… Maar als hij dit telkens doet, is het niet oké. Zelfs als je hem écht leuk. Je verdient iemand die om je geeft en je met respect behandelt!

7. Neem een pauze
Als hij niet stopt met zijn gedrag, is het goed om even een pauze te nemen. Vermijd hem in deze tijd, zodat hij kan nadenken over zijn fouten. Hij heeft misschien tijd nodig om in te zien dat het slecht was wat hij deed. En bovendien krijg jij zo ook de ruimte om na te denken over wat je wilt.

8. Beëindig de relatie
Als een break nemen niet helpt of de dingen alleen maar erger worden, is het het beste om het uit te maken. Je verdient iemand die je met respect behandelt en blijkbaar kan hij dit niet voor je doen.  

Lees ook: Wanneer maak je het uit?