Het is niet makkelijk wanneer je vriendje ver weg woont. Je kunt elkaar niet elke dag zien en dat kan heel frustrerend zijn. Toch is het niet onmogelijk om een lange afstandsrelatie te laten werken. Wij vertellen je hoe!

Tip 1: vergeet de haters
Er zullen altijd mensen zijn die over jullie relatie praten. ‘Dat gaat toch nooit werken? Hij gaat toch wel vreemd.’ Trek je daar niets van aan en richt je gewoon op jullie tweetjes. Belangrijkst is dat jij er een goed gevoel over hebt.

Tip 2: keep talking
Blijf met elkaar praten over welk onderwerp dan ook. Over school, werk en hoe het thuis gaat. Zo weet je wat hem bezig houdt en leer je elkaar nog beter kennen.

Tip 3: thank God, there is social media!
Gelukkig is de technologie al zo ver dat we zelfs met de andere kant van de wereld kunnen communiceren! Daarom kun je Facebook en Twitter gebruiken om je boy toch nog elke dag te spreken en kun je hem luchtkusjes via Skype sturen.

Tip 4: maak afspraken
Wanneer gaan jullie bij elkaar langs, op welk tijdstip bellen jullie even en wanneer zitten jullie voor de computer om te skypen? Maak hier duidelijke afspraken over en zo heb je iets leuks om naar uit te kijken!

Tip 5: leef je eigen leven
Thuis verdrietig onder de dekens kruipen en wachten tot hij weer belt, heeft geen nut. Ga juist leuke dingen doen: met je moeder winkelen of naar de bios met vriendinnen. Dan heb je ook weer iets leuks te vertellen als je liefje belt en houd je het gesprek interessant.

Tip 6: ruzie
Waar heb je het vaakst ruzie over met je vriendje? Wanneer je dit weet, kun je hieraan werken. Je kunt er goed op gaan letten, zodat je erover kunt praten en het minder vaak gebeurt.

Tip 7: stuur een beertje
Stuur je boyfriend lieve dingen per post, bijvoorbeeld een beertje met I Love You erop of een grote kaart waarin je hem vertelt hoeveel hij voor je betekent. Je kunt natuurlijk ook online een kaartje sturen: in ieder geval zal hij het zeker niet snel vergeten!

Tip 8: i miss you
Als je elkaar elke dag mist, is jullie liefde sterk! Je verlangt naar hem en wilt hem het liefst doodknuffelen. Wordt dit minder, dan moet je er toch over nadenken of hij wel de ware voor je is…

Tip 9: blijf kalm
Irriteer je je aan dingen die je vriendje doet of heeft hij iets gedaan wat je niet aanstaat? Door de telefoon schreeuwen en boze dm’s sturen, helpt niet. Ook hij moet de kans krijgen om het uit te leggen. Blijf daarom kalm en begin er pas over als jullie echt samen zijn.

Tip 10: surprise!
Ga spontaan bij hem thuis langs of verras hem op school. Regel een leuk dinertje voor 2 of koop zonder reden een cadeau voor hem. Laat zien dat je om hem geeft en zo blijft jullie relatie spannend!